• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kızıltepe’de Sporcu Fabrikası gibi okul
10 Haziran 2021 Perşembe 11:02

Kızıltepe’de Sporcu Fabrikası gibi okul

Kızıltepe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam, “Spor Lisesi bölgenin spor ihtiyacını karşılayacak kapasitede
Mardin’in Kızıltepe İlçesinde bulunan 509 öğrenci kapasiteli Kızıltepe Spor Lisesi, bölgede sporcu fabrikası gibi işlev görüyor. Futbol, Voleybol, Basketbol ve Hentbol spor dallarında adından söz ettiren Kızıltepe Spor Lisesi Kız Hentbol takımı Ankara’da 1.Lig terfi maçlarına katılacak.
 
Kaymakam Çam öğrencilerle yemek yedi, moral verdi
 
Kızıltepe İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili  Hüseyin Çam, 1.Lig Terfi  maçlarına katılmaya hak kazanan Kız Hentbol Takımı öğrencileri ve öğretmenlerle yemek yedi ve moral verdi. Kaymakam Çam “ Kızıltepe sporcu kapasitesi yüksek bir ilçe. Kızıltepe Spor Lisesi Kız Hentbol takımını tebrik ediyorum. Gruplarında yakaladıkları başarıyı, 1.Lig terfi maçlarında da sürdüreceklerine ve 1. Lig’e çıkacaklarına inanıyorum. Önümüzdeki yıl da hedefimiz süper lig olacak. Kaymakamlık ve Belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde destek vermeye ve spor takımlarının yanında olmaya devam edeceğiz “dedi.
 
İlçe Milli Eğitim Müdürü Rışvan Dündar, 2.lig’de kararlı bir mücadele veren Kız Hentbol takımının 1.lig terfi maçlarına katılma başarısını, okul bahçesinde mangal partisi düzenleyerek kuruladıklarını söyledi. Kız sporcularla mangal başına geçen Müdür Dündar, “Kızlarımız iyi bir performans sergiledi ve 1.lig terfi maçlarına katılma hakkını kazandı. Biz de bunu bir mangal partisi ile kutlamak istedik. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum.1.lig’e çıkacaklarına inanıyorum” dedi.
 
Kızıltepe Spor Lisesi Müdürü Mesut Kılıç, 509 kapasiteli okulda 126 kız ve383 erkek öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.  Öğrenci alımlarını uygulamalı yeterlilik sınavı ile gerçekleştirdiklerini  ifade eden Okul Müdürü Kılıç “ Lisemizin açıldığı yıl Lise bünyesinde Kızıltepe Spor Kulübünü de kurduk. 450 lisanslı sporcumuz var. Futbolda, Basketbolda, Hentbol ve voleybolda bölgesel liglerde başarılı bir grafik çiziyoruz. Bazı spor dallarında milli takıma sporcu gönderiyoruz. Lisemiz sporcu fabrikası gibi. Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve yöneticilerimizden aldığımız destek devam ederse, bölgeye sporcu yetiştiren bir okul haline geleceğiz. Gençlerimizin spor potansiyelini ortaya çıkarıp, profesyonel takımlarda yerlerini almalarını sağlamaya gayret ediyoruz. Kızıltepe Spor Lisesi Müdürü Mesut Kılıç, 509 kapasiteli okulda 126 kız ve383 erkek öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.  Öğrenci alımlarını uygulamalı yeterlilik sınavı ile gerçekleştirdiklerini  ifade eden Okul Müdürü Kılıç “ Lisemizin açıldığı yıl Lise bünyesinde Kızıltepe Spor Kulübünü de kurduk. 450 lisanslı sporcumuz var. Futbolda, Basketbolda, Hentbol ve voleybolda bölgesel liglerde başarılı bir grafik çiziyoruz. Bazı spor dallarında milli takıma sporcu gönderiyoruz. Lisemiz sporcu fabrikası gibi. Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve yöneticilerimizden aldığımız destek devam ederse, bölgeye sporcu yetiştiren bir okul haline geleceğiz. Gençlerimizin spor potansiyelini ortaya çıkarıp, profesyonel takımlarda yerlerini almalarını sağlamaya gayret ediyoruz. Özellikle desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Kızıltepe kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hüseyin Çam’ a şükranlarımızı sunarız ” şeklinde konuştu. 
 
Kız Hentbol Takımına verilen moral yemeğine, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Şahin, öğretmenler ve takım antrenörleri katıldı.
Bu haber toplam 134 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA