• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kısa hayatında büyük etkiler bırakan Müslüman bir öncü: Malcolm X
30 Haziran 2021 Çarşamba 09:15

Kısa hayatında büyük etkiler bırakan Müslüman bir öncü: Malcolm X

Şehid Malcolm X kitabının yazarı Ferhat Özbadem, Malcolm X'in yaklaşık 40 senelik gibi kısa denilebilecek bir hayatın ardından çok büyük etkiler bırakan hareket adamı, düşünür ve Müslüman bir öncü olduğunu söyledi.
Genç Memur-Sen ile Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube'nin lise öğrencilerine yönelik organize ettiği "Bir Bilenle Bilge Nesil" kitap okuma projesinin ödül töreni düzenlendi.
 
Ferhat Özbadem'in Malcolm X, İskender Pala'nın efsane ve Aliya İzzetbegoviç'in İslam Deklarasyonu isimli kitaplarını okuyan öğrenciler, kompozisyonlar hazırladı.
 
Hazırlanan kompozisyonlar, edebiyat komitesi tarafından incelenerek dereceye giren öğrenciler belirlendi.
 
Dereceye giren her kitabın birincilerine çeyrek altın, 2'nci, 3'üncü ve mansiyon ödülü alanlara da para ödülü verildi. Programın açılış konuşmasını yapan Genç Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Oguzhan Önver, "Bir Bilenle Bilge Nesil" Projesini 11 okul, 11 adanmış öğretmen ve 200'ü aşkın öğrenci ile nihayete erdirildiğini belirtti.
 
"Üzerimize düşen kendimizi sürekli geliştirmek ve okumaktır"
 
Önver, "İlim, irfan ve hikmet yolunda şuurlu ve aksiyoner bir gençlik tahayyülü ile medeniyetimizin öncü eserlerini öğrencilerle buluşturarak, genç kardeşlerimize bir nebzede olsa katkıda bulunmak istedik. İlk emri 'oku' olan bir dinin mensupları olarak üzerimize düşen kendimizi sürekli geliştirmek ve okumaktır. Aliya İzzetbegoviç, 'Okumak özgürlüğe uçmaktır.' der. Yine Malcolm X, 'Eğitim olmadan, bu dünyada hiçbir yere gitmiyorsun.' der. Projemiz kapsamında kitaplarını okuyan, kitaplar üzerine düşünüp, bunu yazıya döken tüm arkadaşlarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.
 
Oguzhan Önver
 
"Bir Bilenle Bilge Nesil" kitap okuma projesinin oldukça anlamlı olduğunu kaydeden Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Malatya 1 No'lu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez ise "Hazreti Ali (Radıyallahu Anhu), 'Çocuklarınızı bulunduğunuz zamandan başka bir zaman için yetiştiriniz. Çünkü onlar, sizin zamanınızdan başka bir zaman için yaratılmışlardır.' buyurmaktadır. Bilgi ve teknolojinin zirveye ulaştığı günümüzde, çocuklarımızın maddi ve manevi ihtiyaçlarını en güzel şekilde karşılanmaya çalışarak, onları faydalı insanlar olarak yetiştirmeye gayret etmek zorundayız. Bu hem dini hem de milli görevimizdir. İnsan hayatının dönemlerinden birisi de gençlik dönemi olup, Gençlik, tüm hareket ve heyecanıyla ömrümüzün en verimli çağıdır. Gençler, istikbalimizi teslim edeceğimiz yarınlarımızdır." ifadesini kullandı.
 
"Gençlerine iyi imkanlar hazırlamayan, onların maddi ve manevi ihtiyaçlarını göremeyen, seslerini duyamayan milletler, kendi geleceklerini tehlikeye atmış demektir." diyen Söylemez, "Gençlik, insan hayatının en kritik anı olup, bu dönemde kişi azami kapasitesini kullanabiliyor, hayırda da şerde de büyük mesafeler alabiliyor. Duygu ve kabiliyetlerin, enerjinin zirve yaptığı böyle bir anda, bunları dizginlemek, kanalize etmek insana neler kazandırmaz ki? Bu iş zordur. Lakin, çocukluğundan itibaren kendini iyi yola koyabilmiş, nefsini hayra yöneltmiş, güzelliklere alıştırmış bir genç, Allah'ın rızası yolunda olup bunları başarabilir. Elhamdülillah böyle sayısız örnekler de mevcuttur. Bir ülkenin yarınlarından emin olması, yetiştirdiği gençliğin ruh ve beden yönünden sağlıklı, duyarlı ve tutarlı olmasıyla mümkündür. Gençlerine iyi imkanlar hazırlamayan, onların maddi ve manevi ihtiyaçlarını göremeyen, seslerini duyamayan milletler, kendi geleceklerini tehlikeye atmış demektir." diye konuştu.
 
Hüseyin Söylemez
 
"Peygamber Efendimiz gençlere çok önem vermiştir"
 
Gençliğin milletler için bulunmaz bir nimet, önemli bir güç ve yararlanılması gereken muazzam bir kuvvet olduğuna vurgu yapan Söylemez, şunları söyledi:
 
"İyiye ve güzele yönlendirilirse, insanlık için sonsuz yararları, yoldan çıkarsa hem o toplum ve hem de gençliğin kendisi, ülke ve insanlık için bir endişe ve üzüntü kaynağı haline gelir. Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) gençliğe ve gençlerimizin yetişmesine çok büyük önem vermiş, Peygamberliğinin ilk yıllarından itibaren yanında gençleri bulmuş, birçok yaşlılar İslam'a şiddetle karşı çıkarken, gençler Müslüman olmuş ve İslam'a destek vermiştir. Bu gençlerin çoğu, zengin ve itibarlı ailelerini terk ederek büyük çileler pahasına onun yanında yer almışlardır. 'Bir Bilenle Bilge Nesil' projesinin ülkemize ve ilimize hayırlar getirmesini diliyor, emeği geçen herkese, yazarımız Ferhat Özbadem kardeşimiz ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum." dedi.
 
"Malcolm X kısa hayatının ardından büyük etkiler bırakan Müslüman bir öncüdür"
 
 Şehit Malcolm X'in hayatından kesitler sunan Malcolm X kitabının yazarı Ferhat Özbadem, "Genç-Memur-Sen'in 'Bir Bilenle Bilge Nesil' projesi yaklaşık 4 senedir Türkiye genelinde yapılan bir organizasyondur. Bu organizasyonda bizim Malcolm X, Hasan El Benna ve Aliya kitabımız okuma listesinde. Malatya'daki kardeşlerimiz Malcolm X kitabını öğrenci kardeşlerimize okutmuşlar. Ben Malcolm X üzerinden inşallah kısa bir sunum yapacağım. Bununla beraber merhum Aliya İzzet Begoviç ve şehid Hasan El Benna'yı da hatırlatmış olayım. Özellikle gençlerimizin bilinç altına yer edinsin diye. Bir insanın; değerini, kıymetini, iyiliğini, güzelliğini ve bizim için ne ifade ettiğini anlamak için hayatını bir bütün olarak bilmek ve vefatından ya da şehadetinden sonra geride bırakmış olduğu iz, izlenim ve etkiyi bilmek gerekiyor. Malcolm X yaklaşık 40 senelik gibi kısa diyebileceğimiz bir hayatın ardından çok büyük etkiler bırakmış; hareket adamı, düşünür bir Müslüman öncüdür." diye konuştu.
 
Ferhat Özbadem
 
Program, ödüllerin verilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. Programa Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Malatya 1 No'lu Şube Başkanı Hüseyin Söylemez, Genç Memur-Sen Malatya İl Temsilcisi Oguzhan Önver, Malcolm X kitabın yazarı Ferhat Özbadem, STK temsilcileri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. (İLKHA)
Bu haber toplam 240 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA