• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kış hastalıklarına karşı dağlardan doğal ürünler topluyorlar
18 Eylül 2020 Cuma 07:07

Kış hastalıklarına karşı dağlardan doğal ürünler topluyorlar

​Ağrı'nın dağlarında yetişen elma, armut ve eriğini toplamaya başlayan vatandaşlar kış mevsiminde karşılaşılan gribal salgınlara karşı bu meyveleri ilaç olarak kullanıyor.
Kış mevsimin çetin geçmesi ve gribal hastalıkların yoğun olması nedeniyle vatandaşlar ilaç, turşu, reçel yapımında kullanılan dağ elması, dağ armudu ve dağ eriği topluyorlar.
 
Eylül ayı başların hasadına başlanan bu organik doğal meyveler vatandaşlar zorlu dik yamaçlı dağlara tırmanarak bu ürünleri topluyorlar.
 
Hem doğa ile başbaşa kaldıklarını hem de meyvelerini topladıklarını belirten vatandaşlardan Muğdat Özmüş, "Hormonsuz dağ elması, dağ armudu ve dağ erikleri topluyoruz. Hem organik, şifalı, ilacı yapılıyor hem de turşusu, reçeli yapılıyor bu ürünlerin. Gelip hem geziyoruz doğada hava değişimi oluyor temiz hava alıyoruz hem de organik meyvelerimizi toplayıp evimize götürüyoruz. Eylül ayı başlarında başlıyor bu hasat, iki hafta sonra bitiyor. Ağrılı vatandaşlar buralarda baya yoğun bir şekilde geliyor bu meyveleri topluyorlar. Bu tür meyvelere vatandaşların rağbetlerinin olmasının sebebi de kış memleketi olmamız nedeni iledir. Çünkü kış uzun sürüyor, çetin geçiyor işte bağışıklığın kuvvetlenmesi için ve yine gribal salgınlara karşı vücudun dirençli olması için kışın bunları tüketiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA) 
Bu haber toplam 131 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA