• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kırsal Mahallelerin Alt Yapı Sorunu 2018’de Bitecek
02 Ocak 2018 Salı 17:23

Kırsal Mahallelerin Alt Yapı Sorunu 2018’de Bitecek

Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman 2018 yılında MARSKİ ile yatırımların daha da artacağına işaret ederken kırsal mahalleler ile ilgili de müjde verdi. Yaman, “500 nüfusun üzerinde nüfusu olan mahallelerimizin alt yapı su ve kanalizasy

Yaman, “Kırsal Mahallerimiz Şehir Konforuna Kavuşuyor”

Mardin Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman 2018 yılında MARSKİ ile yatırımların daha da artacağına işaret ederken kırsal mahalleler ile ilgili de müjde verdi. Yaman, “500 nüfusun üzerinde nüfusu olan mahallelerimizin alt yapı su ve kanalizasyon sıkıntısını 2018 yılında bitireceğiz” dedi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi 2018 yılında da proje atağına devam ediyor. 2017 yılında şehrin alt yapı ve üst yapısının yanında sosyal projeler ile büyük başarılar elde eden Büyükşehir Belediye, 2018 yılında da mega çalışmalara imza atacak. Kırsal mahallelerin yaşam koşullarının daha iyi olması için de çalışmalar yapan Büyükşehir Belediye, mahallelerin alt yapı sorunlarını da sona erdirecek. Bu bağlamda kırsal mahallelerde 500 ve üzeri yerleşim alanlarında kanalizasyon, alt yapı ve su sıkıntıları tamamen bitirilecek.

Bütçemizin her kuruşu şehre proje olarak döndü

Konu hakkında açıklama yapan Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “Herşey yaşanabilir bir Mardin hedefiyle güzel işler yapmayı sürdürüyoruz” dedi. Yaman şunları söyledi: “Mardin’de güzel şeyler olmaya devam ediyor. İlimizde görevde olduğumuz süre zarfında tüm kaynaklarımızı son kuruşuna kadar hizmet olarak geri döndürdük. Büyükşehir Belediyemizin personel masrafı sadece yüzde 13’tür. Bu rakam Türkiye’de personel giderleri bakımından en başarılı rakamdır. Biz personel masrafları haricinde harcamalarımızın hepsini şehrimizin güzel geleceği için yaptık. Buna alt yapı çalışmaları da dahildir. 2017 yılında MARSKİ ilimizde kanalizasyon ve su sıkıntıısnın bitmesi için 237 milyon TL yatırım yaptık. Bunun yanında 60 milyon Euro yatırım ile iki devasa arıtma tesisini bitirdik. Bu yatırımlar 2018 yılında da devam edecek. Özellikle kırsal mahallelerimiz için güzel projelerimiz söz konusu olacak”

Kırsal mahallelerimiz hizmetle tanışıyor

Kanalizasyon, alt yapı ve su çalışmaları konusunda kırsal mahallelere müjde de veren Yaman, “Biz kırsal mahallelerimizin şehir konforunda olması için çaba vermekteyiz. Bu nedenle projelerimizi hızlandırdık. 2017 yılında kırsal mahallerimizin yolları konusunda örnek bir çalışma içinde olduk. Mahallelerimizi kaliteli beton asfalt ile rekor rakamlar ile tanıştırdık. Bunun yanında taziye evleri ve çocuk parkları konusunda da mahallelerimizde çalıştık. Şimdi ise kanalizasyon su ve alt yapı konusunda çalışmalarımız olacak. Bu konuda bütçemizi ayırdık. 2018 yılında nüfusu 500 ve üzeri olan mahallerimizin bu sıkıntısını yok edeceğiz. Bu sayede mahallelerimizin büyük bir sorununu bitirmiş olacağız. İlimizde kırsal mahallelerimizde önemli projelerimiz devam edecek” dedi. 

b55i7928.jpg

b55i7946.jpg

b55i7951.jpg

Bu haber toplam 350 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA