• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kınalı keklikleri doğal ortamından ayırıp evinde besleyen şahsa ceza
08 Temmuz 2022 Cuma 09:29

Kınalı keklikleri doğal ortamından ayırıp evinde besleyen şahsa ceza

Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile Şirvan İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan av koruma ve kontrol faaliyetleri esnasında, bir evin bahçesinden gelen keklik sesleri üzerine yapılan aramada 10 kınalı keklik ele geçirildi.
Edinilen bilgilere göre, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü Av Koruma ekipleri ve Şirvan ilçe jandarma personelleriyle, Şirvan ilçesi Maden köyü kırsal bölge ve köylerinde av koruma ve kontrol faaliyetleri yaptı.
 
Faaliyetler esnasında, bir evin bahçesinden gelen keklik sesleri üzerine yapılan araştırmada 10 canlı kınalı kelliğin bulunduğu tespit edil.
 
Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 4915 sayılı kanunun ilgili maddesini ihlâl ederek avcılık belgesi olmadan avlanma, aykırı olarak avlanma süresi dışında avlanma fiili ile aykırı olarak avlanma usul ve esasları dışında canlı mühre ile avlanmadan idari para cezası ve aynı kanunun ilgili maddesine aykırılıktan 10 kınalı keklik için tazminat bedeli uygulanacak. Kınalı keklikler gerekli bakımları yapıldıktan sonra doğaya yaşam ortamlarına salınacak olup, keklik kafesleri gibi malzemelerin imhası Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirildiği belirtildi.(İLKHA)
Bu haber toplam 598 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA