• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karaismailoğlu: Bakırköy-Kirazlı Metro Hattında tünel kazı çalışmaları tamamlandı
09 Mayıs 2022 Pazartesi 09:30

Karaismailoğlu: Bakırköy-Kirazlı Metro Hattında tünel kazı çalışmaları tamamlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 8,4 kilometre uzunluğundaki Bakırköy- Kirazlı Metro Hattında tünel kazı çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı Tünel Kazılarının Tamamlanması Töreni'nde konuştu.
 
Karaismailoğlu, "Bakanlık olarak ülke çapında 14 projede toplam 185 kilometre uzunluğunda kentiçi raylı sistem hattı inşaatına devam ediyoruz. Pendik (Tavşantepe)-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı, Başakşehir-Çam Sakura Şehir Hastanesi - Kayaşehir Metro hattı, Küçükçekmece (Halkalı)-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro hattı, Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca -Bosna Bulvarı Raylı Sistem Projesi, Zeytinburnu (Kazlıçeşme)-Fatih (Sirkeci) Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi, Beşiktaş(Gayrettepe)-Kağıthane-Eyüp Kemerburgaz-Eyüp(Göktürk)- İstanbul Havalimanı Metro hattı ve bugün sizlerle bir araya geldiğimiz Bakırköy(İdo)-Bahçelievler-Güngören-Bağcılar Kirazlı Metro Hattı'nın da dâhil olduğu tam 103,3 kilometre uzunluğunda 7 ayrı güzergahta çalışmalarımız hummalı şekilde devam ediyor" değerlendirmesinde bulundu.
 
Karaismailoğlu, şöyle devam etti;
 
"İstanbul'da yapımı devam eden metro projelerimiz de tamamlandığında, 263 kilometre olan İstanbul'un raylı sistem ağı 366,3 kilometreye yükselecek. Böylece; İstanbul'da raylı sistem ağının yüzde 50'sinden fazlasını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapmış olacak. Bir arada olduğumuz, tünel kazı çalışmaları tamamlanan Bakırköy- Kirazlı Metro Hattımız 8,4 km uzunluğunda. Hattımız, Bakırköy Sahil (İDO) - Özgürlük Meydanı, İncirli, Haznedar, İlkyuva, Yıldıztepe, Molla Gürani olmak üzere 7 istasyonu kat ederek mevcut Bağcılar Kirazlı İstasyonu'nda son bulmaktadır. Yapımı yine bakanlığımız tarafından devam Başakşehir-Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro hattı da bu hattın uzantısı olup o da tamamlandığında Bakırköy sahilden Başakşehir Kayaşehir'e kadar kesintisiz metro hattı tesis etmiş olacağız. Ayrıca, Halkalı- Havalimanı hattını da yaptığımız da havalimanı bağlantısı sağlanmış olacak. Günde 1 milyon İstanbullunun seyahat edebileceği hattımızın işletmeye alınması ile Kayaşehir-Bakırköy Sahil İDO arası seyahat süresi 39 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi – İncirli arası seyahat süresi 31 dakika, Başakşehir(Metrokent)-Özgürlük meydanı arası seyahat süresi 30 dakikaya inecek. Projemizin toplam ilerleme oranı bugün itibariyle yüzde 70'e gelmiştir. Şehrin çalışma ve zemin koşullarının zor olduğu bir kesiminde çalışıyoruz. Bu zorlu koşullara rağmen tünel kazılarını tamamlamanın haklı gururu ve sevinci içerisindeyiz. Yeraltında tünel kazan dev köstebekler gibi çalışan 2 TBM, yani tünel açma makinalarımız Kirazlı istasyonuna ulaştı. 13,5 kilometre TBM ve 3,5 kilometre klasik tünel açma metodu ile olmak üzere toplam 17 kilometre tünel kazısını bitirdik. Aynı anda, tünelin iç kaplama betonunu oluşturan ve segment beton elemanların montajını tamamladık. Tünellerdeki 17 kilometrelik demiryolu ray montajının 5 kilometresi tamamlandı." (İLKHA)
Bu haber toplam 297 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA