• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karadeniz gazında 36 kilometrelik kara hattı tamamlandı
18 Ocak 2023 Çarşamba 08:04

Karadeniz gazında 36 kilometrelik kara hattı tamamlandı

Yerli gazı ulusal sisteme bağlamak için ilk etapta 36 kilometrelik boru hattı seriminde ekiplerin özel geçiş uygulamalarını devreye aldığı bildirildi.
Yerli gazı ulusal sisteme bağlamak için ilk etapta 36 kilometrelik boru hattı seriminde ekiplerin özel geçiş uygulamalarını devreye aldığı bildirildi.
 
Karadeniz’de revize edilen 710 milyar metreküplük doğalgazın karaya nakli için 170 kilometrelik hatta doğalgaz boruları döşendi. Gazın işleme tesisinden ulusal şebekeye bağlanacağı 36 kilometrelik kara hattı da tamamlandı.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından yapılan açıklamada yerli gazın, denizin 170 kilometre açığından özel borularla Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'ne geldikten sonra burada birtakım işlemlere tabi tutulacağı belirtildi.
 
Buradaki işlemlerin TPAO tarafından yürütüleceği, ardından Karadeniz gazının ulusal sisteme bağlanmak için BOTAŞ'a iletileceği ifade edilen açıklamada BOTAŞ'ta test edilecek gazın, sonrasında da evlere teslim edilmek üzere boru hattına iletileceği kaydedildi.
 
Sahadan ilk etapta günlük 10 milyon metreküp gaz aktarımı yapılacağı ifade edilen açıklamada, bunun yanı sıra Filyos Doğal Gaz Ölçüm İstasyonu'nun günlük 50 milyon metreküp kapasiteli tasarlandığı belirtildi.
 
Gazı ulusal sisteme aktaracak ölçüm istasyonu ve boru hattının BOTAŞ ekipleri tarafından tamamlandığı belirtilen açıklamada, "Yerli gazı ulusal sisteme bağlamak için ilk etapta 36 kilometrelik boru hattı seriminde ekipler özel geçiş uygulamalarını devreye aldı. Dünyada ilk defa otomatik kaynak makinesi bu kadar kısa bir hat için kullanıldı. Maliyetinden dolayı daha çok uzun hatlarda tercih edilen otomatik kaynak makinesi 'sıfır hata' için bu projede yer aldı. Proje kapsamında yol, dere, enerji nakil hatları gibi 87 nokta özel geçiş uygulaması yapıldı. Bu uygulama toplam boru hattının yüzde 10'unu oluşturdu. Bunların yanında yerleşim yerlerinde de özel geçişler yapıldı." (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA