• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kantinlerde denetimler artırılmalı
20 Aralık 2019 Cuma 16:09

"Kantinlerde denetimler artırılmalı"

Kantinlerin sağlıklı ve güvenilir mekânlar haline getirilmesi gerektiğini belirten veliler, Ağrı'da bir okulda faaliyete konulan "Organik Kantin" uygulamasının yaygınlaştırılması gerektiğini ifade ettiler.
Okul kantinlerinde son dönemlerde yaşanan olumsuz gelişmeler, kantinleri odak noktası haline getirdi. Veliler ve öğrenciler, denetimlerin artırılması gerektiğini vurgulayarak, Ağrı'da bir okulda açılan "Organik Kantin" uygulamasının yaygınlaştırılmasının daha güzel ve sağlıklı olacağını ifade ettiler.
 
"Kantinlerimizde organik yiyeceklerin ve meyvelerin ağırlıklı olmasını istiyoruz"
 
Okul kantinlerinde zararlı yiyeceklere karşı olduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Faruk Tekin, "Biz kantinlerde meyvelerin ve sağlıklı yiyeceklerin yer almasını istiyoruz. Zararlı yiyecek, içecek, şeker gibi yasak olan gıdalara kesinlikle izin vermeyeceğiz. Daha çok meyvelerin olduğu, sağlıklı yiyeceklerin ağırlıklı olduğu ürünlerin yer almasını istiyoruz. Bu da bizim için önemli. Okulumuzda daha çok organik ürünler, meyveler tüketilmektedir. Bu da bizim için sevindirici. İnşallah bütün kantinlerimizde bu fikrin oluşmasını ve bütün kantinlerimizde bu tür meyvelerin yer almasını istiyoruz." şeklinde konuştu.
 
Lise son sınıf öğrencisi Bekir Özmen, kantinlerdeki fiyatların yüksek olduğunu, son dönemlerde yapılan denetimlerle fiyatların aşağı çekildiğine dikkat çekti.
 
Denetimlerin sıklıkla yapılmasının olumlu olacağını belirten Bekir Özmen, "Son dönemlerde okul kantinlerinde yapılan iyileşmelerden bahsetmek istiyorum. Özellikle fiyatlar noktasında çok güzel düzenlemeler getirildi. Çünkü genellikle uzak okullarda kantinciler, ürünlerin fiyatlarını yüksek tutuyorlardı ama denetimlerle birlikte fiyatlar düşürüldü. Bu konudaki gelişmeler iyi ama bu denetimlerin artırılması lazım. İçinde ne olduğunu bilmediğimiz yiyeceklerden ziyade ev yapımı ya da organik ürünlerin satılması daha sağlıklı ve güzel olur." dedi.  
 
"Organik kantin uygulaması çok güzel"
 
Barış Özmen adlı veli ise organik kantin uygulamasının yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek şunları söyledi:
 
"Okul kantinlerindeki denetimler artırılmalı. Bakıyorsunuz satılan ürünlerde öğrencilerimiz sıkıntı yaşayabiliyor. Ayrıca okullarda 7-8 yaşındaki çocuklara satılan şırıngalı çikolata tüpleri vardı, demek ki tehlikeliymiş. Buna benzer ürünlerin okul kantinlerinden kaldırılması lazım. Ağrı'da bir okulda başlatılan organik kantin uygulaması çok güzel. Bunun yaygınlaştırılması lazım ve aynı zamanda denetimlerin de yapılması gerek. Sadece kantinler değil, her konuda sıkı denetimler yapılması olumlu sonuçlar doğuracaktır." dedi.
 
"Okul kantinlerindeki ürünler daha pahalı"
 
Yılmaz Özmen isimli veli de; "Marketlerde bir TL'ye satılan bisküviler, okul kantinlerinde 2 TL'ye satılmakta. Onun için çocuklarımız bu konuda biraz sıkıntı çekebiliyor. Normal marketlerde ürünlerin satış fiyatı ne ise okul kantinlerinde de o fiyata satılmalıdır. Ayrıca kantinlerde organik ürünler olursa çocuklar için daha iyi ve sağlıklı olur. Sık sık denetimler yapılmalıdır. Böyle olduğu sürece olumlu gelişmeler yaşanır." ifadelerini kullandı. (Ömer Adıgüzel-İLKHA)
 
Bu haber toplam 348 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA