• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kadınlar, sağlık taraması için çeyrek altınla ikna edildi
08 Mart 2018 Perşembe 12:02

Kadınlar, sağlık taraması için çeyrek altınla ikna edildi

Batman'ın Sason ilçesinde mahalle ve köylerde ev ev dolaşan sağlık personelleri, kadınları sağlık taramasından geçmeleri için kaymakamlığın çeyrek...

Batman'ın Sason ilçesinde mahalle ve köylerde ev ev dolaşan sağlık personelleri, kadınları sağlık taramasından geçmeleri için kaymakamlığın çeyrek altın hediye edeceğini belirterek ikna ediliyor.

Sason Toplum Sağlığı Merkezi ve İlçe Kaymakamlığı iş birliği ile başlatılan "Bütün Bayanlara Sağlık" projesi kapsamında köy ve mahallelerde bulunan kadınlara tek tek ulaşılıyor. Kadınlar, sağlık kontrolünden geçmeleri konusunda, 5 kadına çeyrek altın verileceği belirtilerek, ikna ediliyor. Bunun üzerine sağlık merkezine akın eden kadınlar, kontrolden geçiriliyor.

Sason Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Ruşen Ersöz, kadınlarımızın mutlaka yılda en az bir defa sağlık taramasından geçmesi gerektiğini belirtti. Ersöz, "Bayanlarımız kendi imkanları ile sağlık merkezlerimize isteyerek gelmelerini isterdik, ancak maalesef bayanlarımız sağlık konusunda bilinçsiz olduğunu gördük. Yeni geliştirdiğimiz proje ile gelmek istemeyen bayanlara tek tek ulaşarak sağlık taraması yaptırmalarının kendi sağlıkları için çok önemli olduğunu belirtiyoruz. İlçe Kaymakamlığımız da bu projeye katılan bayanlarımızdan beş tanesine çeyrek altın hediye edecek. Bizler bu durumu bayanlarımıza söyleyince daha kolay ikna ediliyorlar. Desteklerinden dolayı ilçe kaymakamlığımıza teşekkür ediyorum" dedi.

 

Kaynak:
Bu haber toplam 748 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA