• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kadınlar, MARMEK ile hem öğreniyor hem üretiyor
14 Mart 2018 Çarşamba 16:35

Kadınlar, MARMEK ile hem öğreniyor hem üretiyor

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman: “Mardin’in yaş ortalaması çok genç. Şehrin nüfusunun yarısı kadın. Bundan dolayı belediye olarak kadınların, gençlerin, öğrencilerin ve engellilerin ihtiyaçlarını karşılamaya önem veriyoruz.”

Mardin Büyükşehir Belediyesi, kadınlara yönelik yaptığı çalışmalarla örnek olmaya devam ediyor. Bir yılı aşkın süredir kadınlara yönelik yaptığı çalışmalarla kendinden söz ettiren Mardin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Kadın Hizmetleri Daire Başkanlığı, kısa bir süre önce proje olarak hayata geçirdiği meslek eğitim merkezi MARMEK’te kurs vermeye başladı.

Mardin’de ilk defa belediye bünyesinde açılan merkezde takı tasarımı, zift çalışması, resim, müzik, ebru, ahşapçılık, tekstil gibi kurslar yer almakta. Kadınlardan gelen talepler doğrultusunda yeni kurslar açılması planlanıyor.

Kurslarda eğitim gören kadınlar, MARMEK bünyesinde açılan kreşe çocuklarını bırakabiliyorlar. Kadınlar bir yandan kurs eğitimlerini alırlarken bir yanda da çocukları da açılan kreşlerde bakılıyor.

Kadınlar, el emeği göz nuru ile ürettikleri ürünlerini belediye tarafından açılan AMBER’de satışa sunarak ev ekonomileri katkıda bulunuyorlar.

Vali/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Mardin’in yaş ortalaması çok genç. Şehrin nüfusunun yarısı kadın. Bundan dolayı belediye olarak kadınların, gençlerin, öğrencilerin ve engellilerin ihtiyaçlarını karşılamaya önem veriyoruz.” dedi. 

47 bin kadına kurs vereceğiz

Hedeflerinin MARMEK sayesinde 47 bin kadına ulaşmak olduğunu aktaran Yaman, “Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak Valiliğimizin koordinasyonun da İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte Büyükşehir Belediyesi bünyesinde mesleki eğitim merkezi açtık. Kurslarımız da başladı. Plakamız 47 olduğu için burada 47 bin kursiyerimize eğitim vermeyi amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Kadınlar kursta çocukları ise kreşte eğitim alıyor

Yaman, şunları söyledi: “Kadınlarımız burada kurslarına devam ederken çocukları da açtığımız kreşte emin ellerde eğitim alıyorlar. Hem kursiyerlerimiz rahat ediyor hem de çocukları. Burada kurslarını tamamlayan kursiyerlerimizin işe girme konusunda kendilerine yardımcı olacağız. MARMEK binalarımızı ve kurslarımızı da diğer ilçelerimize de yaygınlaştıracağız. Büyükşehir Belediyesi olarak inşallah bu şekilde eğitim öğretime de katkıda bulunacağız.”

Usta Öğretici Yüksel Karademir ise, kursiyerlerin severek ve isteyerek kurslara devam etiğini söyledi. Karademir, “Takı tasarım üzerine yöresel takılar üzerine eğitim veriyorum.  Anahtarlık, küpe, fular, lavanta ve sabun keseleri gibi el ürünlerini yapıyoruz. Kursiyerlerimizin durumundan çok memnun. Severek yaptıkları el sanatlarının sonucunu görünce çok memnun oluyorlar. Büyükşehir Belediyesi’nin bize sunduğu bu imkânlardan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Kursiyer İlknur Erokman da, evde boş zaman geçirmek yerine MARMEK’te meslek sahibi olduğunu ifade etti. Erokman, “Evde geçireceğimiz boş zamanlarımız yerine buraya gelip meslek sahibi oluyorum. Çocuğum ile birlikte geliyorum buraya. Ben burada meslek sahibi olurken oğlum kreş ücretsiz şekilde bakılıyor. Bana ve oğluma bu imkânları sağlayan Mustafa Yaman ve Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

img_8263.jpg

img_8277.jpg

img_8301.jpg

img_8326.jpg

img_8384.jpg

Bu haber toplam 503 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA