• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İzmir’in deri fuarına yabancı alıcı akını
18 Ocak 2019 Cuma 11:52

İzmir’in deri fuarına yabancı alıcı akını

Ege Bölgesi'nin deri konfeksiyon, deri aksesuar ve tabak deri ihracatını arttırmak için 22-24 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan Deri ve Deri Konfeksiyon...

Ege Bölgesi'nin deri konfeksiyon, deri aksesuar ve tabak deri ihracatını arttırmak için 22-24 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı'na yabancı alıcıların yoğun ilgisi, deri sektörünü 2019 hedeflerine ulaşma konusunda umutlandırdı.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği, 23 Ocak 2019 Çarşamba günü Fuar İzmir C Holünde yapacağı Deri Sektörünün İhracat Yıldızları Ödül Töreninde, Ege Bölgesi'nden 2018 yılında gerçekleştirilen 153 milyon dolarlık deri ve deri mamulleri ihracatına 82 milyon dolarlık katkı sağlayan, 1 milyon dolar ve üzeri ihracat yapan 22 üyesini, gümüş ve bronz kategorilerinde ödüllendirecek.

İZFAŞ tarafından ilk kez 2018'de düzenlenen bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan Leather & More – Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı'nın, İzmir'i derinin merkezi yapacağını dile getiren Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar, fuara 10'dan fazla ülkeden 30'un üzerinde yabancı alıcının katılımını organize ettiklerini kaydetti.

"Amaç; doğru alıcıları İzmir'in deri konfeksiyon ve saraciye üreticileri ile buluşturabilmek"

İzmir deri sektörünün, fuar ile 2019 yılında yoluna büyüyerek devam edeceğinin altını çizen Zandar, "Fuarların, doğru müşteri ve üreticiyi bir araya getirdiği sürece ihracata katkısı tartışılmaz. İZFAŞ'ın yapacağı Leather & More Fuarı İzmir ve deri sektörü için çok önemli fırsatlar barındırıyor. Amaç; doğru alıcıları İzmir'in deri konfeksiyon ve saraciye üreticileri ile buluşturabilmek. Rusya, İngiltere, Belçika, Almanya, Yunanistan, Ukrayna, Kazakistan, Azerbaycan, Montenegro ve Fransa'dan 30 civarında büyük ithalatçıların katılacağı alım heyeti organizasyonuna katkı sağlıyoruz" dedi.

Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarının devamlılığının tanıtımla mümkün olduğuna dikkati çeken Zandar, "2019 yılından itibaren bu fuarın yurt dışı tanıtımını yapmaya devam edeceğiz. Türkiye milli katılım organizasyonunu üstlendiğimiz İtalya Garda'da yılda iki kez düzenlenen Garda Expo Riva Schuh Fuarında ve Moskova'da yılda iki kez düzenlenen Euro Shoes Premiere Collection Fuarında Leather & More-Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarının tanıtımlarını yapıyoruz ve yabancı alıcıların İzmir'i ziyaret etmelerini hedefliyoruz. Bunun yanında deri konfeksiyon ve saraciye sektörlerimiz için 2019 yılı içinde planladığımız yurt dışı B2B heyet organizasyonumuz ve hedef olarak belirlediğimiz Benelüks ülkelerine gidip oradaki alıcılar ile yapacağımız görüşmelerde Leather & More-Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarının gönüllü tanıtım elçisi olacağız" şeklinde konuştu.

Deri ve Deri Konfeksiyon Fuarı ile birlikte; üç gün boyunca deri ve deri giyim markaları, perakendeciler, toptancılar ve tasarım firmalarının, önde gelen yerli ve yabancı deri ve deri giyim üreticileri İzmir'de bir araya gelecek. Fuar İzmir C Holünde düzenlenecek fuarda; deri konfeksiyon, deri aksesuar ve tabak deri bulunacak. Böylelikle suni derinin aksine gerçek deri kullanımında artış yaşanması bekleniyor.

Deri ihracatında hedef 2 milyar dolara ulaşmak

Türkiye'nin deri konfeksiyon üretiminin yüzde 50'ye yakın dilimini gerçekleştiren İzmir'de düzenlenen fuarla birlikte üreticilerin 2019'a umutla girmesi hedefleniyor. Deri ve deri mamulleri ihracatı 2018 yılında yüzde 10'luk ihracat artışıyla 1 milyar 667 milyon dolara ulaştı. Türk deri sektörü, 2019 yılında 2 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmayı amaçlıyor.

Türkiye deri ve deri mamullerinde en çok ihracat yapılan ülke Rusya Federasyonu olurken, geçen yılın aynı dönemine göre ihracat yüzde 33 oranında artarak 229 milyon dolar seviyesine geldi. Almanya'ya 114 milyon dolar, yine en önemli pazarlarımızdan olan İtalya'ya yüzde 32 gibi yüksek bir artış kaydedilerek 104 milyon dolar ihracat yapıldı.

 
 
Kaynak:
Bu haber toplam 271 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA