• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İsveç’te İsrail ve ABD karşıtı protesto
16 Mayıs 2018 Çarşamba 11:54

İsveç’te İsrail ve ABD karşıtı protesto

Stockholm'deki Sergel Meydanı'nda toplanan bin civarında kişi, İsrail'in Gazze-İsrail sınırında gerçekleştirdiği katliamları ve ABD'nin İsrail'in Tel...

İsveç'in başkenti Stockholm'de İsrail ve ABD protesto edildi.

Stockholm'deki Sergel Meydanı'nda toplanan bin civarında kişi, İsrail'in Gazze-İsrail sınırında gerçekleştirdiği katliamları ve ABD'nin İsrail'in Tel Aviv şehrinde bulunan büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyarak, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını protesto etti. Sergel meydanında toplanan gösteriler İsveç'çe ve Arapça "Yaşasın Filistin', "Kudüs İsrail'in başkenti olmayacak', "Kahrolsun Siyonizm', "İsrail bir terör devletidir" şeklinde sloganlar attı.

Gerçekleşen gösterilere katılan Filistin dostu İsrailli Yahudi olan Dror Feiler, bölgede yaşananlar hakkında, "Netanyahu ve Liberman silahsız Filistinli sivilleri öldürüyor. Onların derhal yargılanmaları lazım" ifadelerini kullandı.

ABD'nin aldığı kararın yanlış olduğunu vurgulayan Feiler, "Donald Trump ve ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyıp, büyükelçilik açması büyük hatadır. Kudüs'ü başkent olarak tanımayan Büyükelçilik açmayan ülkelere teşekkür ediyorum" dedi.

 
 
Kaynak:
Bu haber toplam 271 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA