• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İstanbulda Boğaziçi Başkanlığı kuruluyor.
30 Ekim 2019 Çarşamba 16:45

İstanbul'da Boğaziçi Başkanlığı kuruluyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan kanun teklifine göre, Boğaziçi Başkanlığı kurulması öngörülüyor.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Boğaziçi Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören 28 maddelik bir kanun teklifi taslağı hazırladı.  Kanun teklifine göre, Boğaziçi Başkanlığı kurulması planlanıyor. 2 kuruldan oluşacak başkanlığın üyelerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan atayacak.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile boğazdaki 4 ilçe belediyesine ait tüm yetkiler, yeni kurulacak Boğaziçi Başkanlığı ile iki yeni kurula devredilecek. Başkanlık ve kurul üyelerini Cumhurbaşkanı atayacak.
 
Buna göre İstanbul Boğaziçi alanında yerleşme ve yapılaşmanın planlaması, koordinasyonu, imar uygulamalarının yapılması ve denetlenmesi konularında halen yetkili olan Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu, Boğaziçi İmar İdare Heyeti ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü kaldırılacak.
 
Böylece kurullardaki bakanların, idare heyetindeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün yetkileri de bu kurula devredilecek.
 
Yeni düzenlemeyle kaldırılacak Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu, Boğaziçi İmar İdare Heyeti ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü gibi 3 kurumun yerine Boğaziçi Başkanlığı ile Boğaziçi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma ve Düzenleme Kurulları gelecek.
 
Boğaziçi Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı, merkezi İstanbul'da, kamu tüzel kişiliğini sahip özel bütçeli bir kurum olacak. Başkan ve 3 yardımcısını Cumhurbaşkanı atayacak.
 
11 üyeden oluşacak 2 kurulun üyeleri de yine Cumhurbaşkanı tarafından atanacak. Yeni kurulacak başkanlık, boğazlarda parselasyon planı, arazi düzenlemesi trampa, kamulaştırma, ihdas, alan düzeltme, cins değişikliği, taksim, terk gibi yetkilerle donatılacak. Başkanlık, Boğaziçi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma ve Düzenleme Kurulları ile bakanlık boğazlardaki yapılaşma, imar düzenlemeleri, yıkım, kentsel dönüşüm ve denetim gibi konularda yetkili olacak. (İLKHA)
Bu haber toplam 199 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA