• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İslam ülkelerinden Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına tepki
23 Ocak 2023 Pazartesi 07:46

İslam ülkelerinden Kur’an-ı Kerim’in yakılmasına tepki

İsveç makamlarının izniyle sözde bir siyasetçinin Kur'an-ı Kerim’i yakmasına İslam ülkelerinden sert tepki geldi.
İsveç makamlarının izniyle sözde bir siyasetçinin Kur'an-ı Kerim’i yakmasına İslam ülkelerinden sert tepki geldi.
 
Müslüman halklar meydana inerken, İslam beldelerindeki idareciler de yapılan ahlaksızca saldırıyı kınadı.
 
Umman Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılması, Müslümanların duygularına ve kutsal değerlerine yönelik şiddeti ve nefreti körükleyen bu tür provokatif eylemlerinin kınandığı ifade edildi.
 
Mısır
 
Mısır Dışişleri Bakanlığının yayımladığı kınama açıklamasında da dinlere hakaret eden, nefret söylemini ve şiddeti körükleyen bu tür eylemleri yaymanın tehlikelerine dikkat çekildi.
 
Hoşgörü ve barış içerisinde birlikte yaşama değerlerine sahip çıkılması, bu tür aşırılık yanlısı eylemlerle tüm dinlere ve kutsal değerlere yönelik hakaretlerin önlenmesi çağrısında bulunuldu.
 
Katar
 
Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Bu menfur olay, dünyada 2 milyardan fazla Müslümanın duygularına yönelik tehlikeli bir kışkırtma ve provokasyondur." denildi.
 
Lübnan
 
Lübnan Müftüsü Abdullatif Deryan da İslam dinine ve Kur'an-ı Kerim'e hakaret edenlerden hesap sorulması ve gereken cezanın verilmesi çağrısında bulundu.
 
Filistin
 
Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise "İnsan haklarına ve farklı dinlerin mensuplarının barış içerisinde birlikte yaşaması ilkesine yönelik aleni bir saldırı ve dünyadaki milyonlarca Müslümanın duygularını inciten ırkçı bir eylem." olarak değerlendirildi.
 
Cezayir
 
Cezayir Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Cezayir, İsveç Krallığı kamu makamlarının temsilcilerinin gözleri önünde Malmö ve Linköping şehirlerinde Kur'an-ı Kerim nüshalarının İsveçli aşırılık yanlıları tarafından yakılmasını şiddetle kınıyor." ifadelerine yer verildi.
 
Yemen
 
Yemen Dışişleri Bakanlığı da saldırıya tepki göstererek, Stockholm'de aşırılık yanlısı birinin, Müslümanları açıkça tahrik ederek Kur'an-ı Kerim yakması kınandı.
 
Fas
 
Fas Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "İsveç güvenlik güçlerinin gözü önünde gerçekleşen bu kabul edilemez eyleme, İsveç makamlarının izin vermesinin şaşkınlık verici olduğu" ifade edildi.
 
Açıklamada, İsveç makamlarından Kur'an-ı Kerim'e ve Müslümanların kutsal sembollerine zarar verilmemesi için müdahale etmeleri istendi.
 
Öte yandan Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Filistin'deki İslami Cihad Hareketi, Lübnan'daki Hizbullah da söz konusu olayı kınayan açıklamalarda bulundu.
 
Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Bahreyn, Afganistan, Ürdün'ün yanı sıra İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Arap Birliği, "Sudan'ın Dostları", Körfez İşbirliği Konseyi (KİK), HAMAS ve Yemen'deki Husiler olaya ilişkin kınama açıklamaları yayımlamıştı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA