• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İslam Medeniyeti ve Fuat Sezgin projesi Bilim Yürüyüşü ile sona erdi
10 Nisan 2021 Cumartesi 11:23

İslam Medeniyeti ve Fuat Sezgin projesi "Bilim Yürüyüşü" ile sona erdi

Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen İslam Medeniyeti ve Fuat Sezgin projesi "Bilim Yürüyüşü" ile tamamlandı.
Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen İslam Medeniyeti ve Fuat Sezgin Projesi kapsamında, öğrencilerin katılımı ile Prof. Dr. Fuat Sezgin başta olmak üzere Ali Kuşçu, Farabi, Ömer Hayyam, Piri Reis, İbn-i Sina ve Kâtip Çelebi gibi onlarca bilim insanlarını hazırladıkları kısa filmler ve tarihi kostümlerle canlandırdılar.
 
Yeşil Ekran teknolojisi kullanılarak montajlanan ve zenginleştirilen içerikler ilçe milli eğitim müdürlüğü internet sitesinden ve proje portalı www.islammedeniyetivefuatsezgin.com adresinden yayınlandı.
 
Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen İslam Medeniyeti ve Fuat Sezgin projesi, Büyükçekmece İlçe Kaymakamı Mehmet Özel, Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun ve öğrencilerin katılımıyla tarihi Mimar Sinan Köprüsünde gerçekleştirilen 'Bilim Yürüyüşü' ile son buldu.
 
Bilim yürüyüşü sonrası açıklamalarda bulunan Büyükçekmece Kaymakamı Mehmet Özel, projeyle gençlerin İslam Medeniyeti hakkında bilgi sahibi olduklarını söyledi.
 
Özel, "İslam Medeniyetimizin önemli temsilcilerinden olan Fuat hocamız adına yazılmış olan bir proje ile gençlerimiz çeşitli farkındalık eğitimleri aldılar. Özellikle medeniyetimizin kaynakları, geçmişi ve geleceği hakkında fikir sahibi oldular. Bu proje Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından finanse edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından koordine edildi. Gençlerimizin İslam Medeniyeti hakkında fikir sahibi oldular. İnternet platformlarında konu ile ilgili konuları daha iyi kavramalarına vesile oldu. Pandemide internet üzerinden yapılan eğitim çalışmalarında yürütülen bu projenin kapanış töreninde gençler ile bir araya geldik. Farkındalık oluşturma adına bir yürüyüş gerçekleştirdik. Tarihi Mimar Sinan köprümüzde projemizi sonlandırmış bulunmaktayız." ifadelerini kullandı.  
 
İslam Medeniyeti ve Fuat Sezgin Projesi ile ilgili yazılı açıklaması yapan Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun, "Tarihine mâl olmuş, tarihi ve bilim dünyasını yapılandırmış olan bilim insanlarının bizlerde hangi hakikatleri ve gelişmeleri ortaya koyduğunu bu proje sayesinde genç kuşaklara anlatmış oluyoruz." dedi.
 
Uygun "Öğrencilerimize öğretmenlerimize Prof. Dr. Fuat Sezgin Hocamızın şahsında İslam Bilim Tarihinin ne demek olduğunu anlatıyoruz. İslam Tarihine mâl olmuş, tarihi ve bilim dünyasını yapılandırmış olan bilim insanlarının bizlerde hangi hakikatleri ve gelişmeleri ortaya koyduğunu bu proje sayesinde genç kuşaklara anlatmış oluyoruz. Gerek çekilen videolarla gerek okullarda yapılan çalışmalarla, etkinliklerle öğrencilerimiz Prof. Dr. Fuat Sezgin hocanın şahsında büyük İslam düşünürlerini, İslam bilginlerini tanıyorlar. İslam Bilim İnsanlarımızın üretmiş oldukları bilimi tekrar bugün daha ileriye nasıl taşıyabilecekleri konusunda büyük bir öz güvene sahip hale geliyorlar.
 
Bu proje ile Türkiye artık Büyükçekmece özelinde kendine yeniden bilim dünyasında üretebileceğine dair özgüvenini kazanıyor. Bu çocuklar gelecekte İbni Sinaların, Farabilerin, Ali Kuşçuların olduğu yerin çok daha ötesinde bir yere gelerek; batıya doğru akan nehrin batıyı yeniden yıkamasına, batıyı yeniden aydınlatmasına, batıyı yeniden temizlemesine vesile olacaktır. Bu neslin yetişmesine öncülük ettiği için Prof. Dr. Fuat Sezgin Hocam ve onun şahsında bütün bilim insanlarımıza; aynı zamanda bu projeyi koordine ettiği için İlçe Proje Koordinatörümüz İlker Bayrak ve Gülden Bayrak projede görev alan tüm öğretmen ve öğrencilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi. (İLKHA) 
Bu haber toplam 284 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA