• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İŞKUR Kampüs 166 üniversitede hizmet veriyor
23 Şubat 2021 Salı 09:37

İŞKUR Kampüs 166 üniversitede hizmet veriyor

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 81 ilde faaliyet gösteren İŞKUR Kampüs ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Bakanlığın resmi web sitesinde yer alan haberde Bakan Selçuk, “Üniversite öğrencilerimizle daha yakın temas kurarak iş ve meslek danışmanlığı hizmeti veriyoruz.” dedi.
 
2013 yılından beri üniversite öğrencilerine hizmet vermekte olan Üniversite İrtibat Noktalarının İŞKUR Kampüs adıyla yeniden yapılandırılarak 81 ilde 166 üniversitede hizmet vermekte olduğunu aktaran Bakan Selçuk, “Öğrencilerin işgücü piyasasına hazırlanabilmeleri için işveren görüşmeleri, iş arama yöntemleri, işgücü piyasasının tanınması, doğru ve etkili özgeçmiş hazırlanması gibi konularda bireysel görüşmeler ve grup görüşmeleri şeklinde İş ve Meslek Danışmanlığı sunuyoruz.” diye konuştu.
 
Üniversitelerle ortak çalışılacak 
 
Üniversite Kariyer Merkezi temsilcileriyle ortak bir çalışma içine girileceğinin vurgusunu yapan Bakan Selçuk, “Fakülte yönetimleriyle periyodik görüşmeler yapılması, pandeminin seyrini de göz önünde bulundurarak online grup görüşmeleri yapılması, akademisyenlerle yapılan planlar doğrultusunda devam eden online derslerde İŞKUR hizmetleriyle ilgili 20-25 dakikalık sınıf görüşmeleri gerçekleştirilmesini öngörüyoruz.” diye açıklama yaptı.
 
Bakan Selçuk, “Ayrıca İŞKUR Kampüslerde öğrencilere İş Kulübü hizmetimiz aracılığıyla kariyer hedefi oluşturma, iş arama kanalları, özgeçmiş hazırlama, beden dili, mülakat teknikleri, işveren beklentileri gibi konularda hem teorik hem uygulamalı eğitimler verilmesini sağlayacağız.” dedi.
 
İŞKUR Kampüs ile sunulacak olan İş ve Meslek Danışmanlığı hizmetlerinin etkinliğinin artırılması adına Kariyer Merkezleriyle koordineli çalışmanın önemine vurgu yapan Bakan Selçuk, “İŞKUR Kampüs hizmetiyle faaliyette olduğumuz üniversitelerde yer alan Kariyer Merkezleri iş birliğiyle çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.” diyerek sözlerine son verdi.(İLKHA)
Bu haber toplam 228 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA