• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşçi ve işverenler asgari ücreti değerlendirdi
31 Aralık 2019 Salı 15:30

İşçi ve işverenler asgari ücreti değerlendirdi

2020 yılı itibariyle geçerli olacak 2 bin 324 lira tutarındaki asgari ücreti değerlendiren Adanalı işçi ve işverenler, ücretlere yapılan zammın yetersiz olduğunu ve asgari ücretin vergiden muaf tutulması gerektiğini belirttiler.
Adanalı işçi ve işverenler, 2020 yılı itibariyle geçerli olacak 2 bin 324 lira tutarındaki asgari ücreti değerlendirerek, asgari ücretin vergiden muaf tutulması gerektiğini söylediler.
 
Asgari ücretin yetersiz olduğunu fakat bu durumda işverenin de düşünülmesinin gerektiğini ifade eden Emin Yaşar, "Asgari ücret yeterli değil fakat işvereni de düşünmek gerekir. Asgari ücretin çok fazla olması durumunda, işverenler maaşları ödeyemeyecekleri için bu sefer de çalışanları işten çıkartmak zorunda kalırlar." dedi.
 
Artan kiralar ve pahalılaşan hayat şartlarından muzdarip olduklarını belirten Musa Delikanlı, "Asgari ücrete yeterli desek bize gülerler. Nasıl yetecek ki? Bu, insanlarla dalga geçmektir. Bugün Türkiye şartlarında milletvekillerinin aldığı maaş göz önünde bulundurulduğunda, sadece 3 aylığına bir vekil 2 bin 324 lirayla geçinebilir mi? Bin liranın altında kiralık ev bulmak zor. Elektrik ve su kullanmıyor muyuz?  Üç çocuk okuttuğumuzu, yol ve mutfak giderlerini de göz önüne aldığımızda nasıl geçinelim? Bazı insanlar var ki, evine üç ayda bir et alabiliyor. O da kırmızı et alacak parası olmadığı için tavuk eti alıyor. Simit hesabıyla mı geçineceğiz. O hesabı yapanlar ayda bir kere bile simit yiyor mu? İnsanları bu kadar aşağılamanın anlamı yoktur. Asgari ücretin 2 bin 750 TL civarında olmasını beklerdik." şeklinde konuştu.
 
Mevcut şartlarda geçinmenin zorlaştığını söyleyen Mustafa Kazan, "Asgari ücret yeterli değil. Yapılan zamma rağmen verilen asgari ücretle geçinmek zor. Hayat pahalılaşmış. Kirada oturan kişiler ancak kirasını ödeyebiliyor. Diğer harcamalarını kısıtlı imkânlarla kıt kanaat geçinerek yapıyor. Asgari ücretle çalışan biri, borçlarını ancak bir başka borçla kapatmaya çalışıyor." diye konuştu.
 
 
"Asgari ücretliden vergi alınmaması gerekir"
 
İşveren Ahmet Ölmez ise, "İşveren olarak asgari ücretin az olduğunu düşünüyorum. Normal geçim standartlarının altında bir rakam olması bizleri üzüyor. Asgari ücretin üstünde işçilerimize maaş vermek isterdik, fakat haksız rekabetlerin ortada olması sebebiyle biz de fazla ücret veremiyoruz. Hükümetin, elini taşın altına koyması gerekir. Devletin, hem vergileri azaltması hem de asgari ücretliden vergi almaması lazım. Bir işçi asgari ücretle zor geçiniyor. Bir evde en az iki asgari ücretli çalışanın olması gerekir ki rahat bir yaşam sürebilsinler." dedi. (İLKHA)
 
Bu haber toplam 230 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA