• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İnceleme: Netflix Korku Sokağı Üçlemesi
19 Temmuz 2021 Pazartesi 10:01

İnceleme: Netflix Korku Sokağı Üçlemesi

Korku Sokağı Üçlemesi, Netflix’in yapım zaaflarını her dakikasında taşıyan ama sıcak yaz günlerinde kolayca tüketilebilecek bir filmler serisi.
Hepimiz evde film izlemeyi seviyoruz ama korku türünün ev sineması mefhumu içinde ayrı bir yeri var, 80’ler video çılgınlığından beri bu böyle… O yıllarda, ucuza çıktığı için salonlarda gösteril/e/meyen bir sürü korku filmi video kulüplerin raflarını işgal etmişti. Bu kiralama dükkanlarının arşivlerinin neredeyse yarısını korku filmleri oluştururdu. O şahane zamanları hatırlıyorum; hafta sonu geldiğinde arkadaşlarımla şehirdeki bütün video kulüplerini dolaşır, listelerindeki en sağlam (görünen) korku filmlerini kiralar ve Cuma akşamından Pazar gece yarısına kadar devam eden bir korku filmi maratonu gerçekleştirirdik, üstelik bunu neredeyse her hafta sonu yapardık! 
 
 
Artık başka zamanlarda yaşıyoruz. Netflix, artık bunu evden çıkmadan yapmamıza imkân sağlıyor ama eski tadı kaldı mı bilinmez. Netflix kütüphanesinde yerini alan Korku Sokağı Üçlemesi, her bölümde farklı alt türlere öykünen filmlerden oluşuyor. Yapımcılığını Chernin Entertainment'ın üstlendiği Korku Sokağı serisi film uyarlaması 2015 yılında geliştirilmeye başlandı ve yönetmen koltuğuna Leigh Janiak oturdu. Orijinal hikâyede Kyle Killen imzası var ama senaryo Phil Graziadei ve Leigh Janiak tarafından yazılmış. Seriyi, pandemi ve yayın hakları sıkıntıları yüzünden 2019’da tamamlanmış olmasına rağmen henüz izleyebiliyoruz.
 
Korku Sokağı (Fear Street) markasını, korku yazarı RL Stine'nın yaklaşık 50 kitaptan oluşan eserleri oluşturuyor ancak filmler bu eserlerden birebir uyarlama değil. Daha çok, isim hakkını ve serbest esinleri içeren bir çalışma…
 
Korku Sokağı Üçlemesi, Netflix’in yapım zaaflarını her dakikasında taşıyan ama sıcak yaz günlerinde kolayca tüketilebilecek bir filmler serisi. Eğer, yeni nesil seyirciyi referans aldığı işlere yönlendirirse mutluluk kaynağı, ancak o işlerin hiçbirindeki etkileyiciliğe sahip değil. Çok bir şey beklemeden izleyin, iyi seyirler.
 
Murat Tolga Şen
 
*Film incelemelerine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
 
Korku Sokağı 1.Kısım: 1994
 
Korku Sokağı 2.Kısım: 1978
 
Korku Sokağı 3.Kısım: 1666
 
beyazperde.com
Bu haber toplam 1070 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Mardin'de okul cevrelerinde denetimler yeniden başlatıldı
  • Uluslararası Beytülmakdis Sempozyumu Mardin’de Düzenlenecek
  • Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin İlk Meclisi toplandı
  • TAZİYE YEMEKLERİ SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR
  • Turizmin duayenleri Mardin’de buluşuyor.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA