• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İlkokul çocuklarına su israfının önlenmesi ve çevre temizliği seminerleri veriliyor
09 Aralık 2021 Perşembe 10:34

İlkokul çocuklarına su israfının önlenmesi ve çevre temizliği seminerleri veriliyor

​Adıyaman il merkezindeki ilkokul öğrencilerine Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından su israfının önlenmesi ve çevre temizliğinin önemine dair bilgilendirici seminerler düzenleniyor.
Okulları gezip çocuklara çevre temizliği, geri dönüşüm ve su israfının önlenmesine dair bilgilendiren ekipler amaçların gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak olduğunu belirtti.
 
Temizlik İşleri Müdürü Mahmut Yıldırım konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bütün okullarımıza inşallah ulaşarak tek hedefimiz olan gençlerimize temiz bir çevre bırakma şuurunu vermek olacaktır. Gençlerimizin temiz bir çevrede yaşaması için elimizden gelen bütün çabayı sarf ediyoruz, ama bu bize yetmiyor. Biz ne kadar temizlesek te insanlarımız bize yardımcı olmadıkça bizler tek başımıza bun sorunla baş edemeyiz. Bundan dolayı biz okullarımıza gelerek çocuklarımıza öevrenin temiz tutulması, çöplerin gelişi güzel atılmaması için gerekenleri anlatıyoruz. Trafikte bir kural vardır; "Kurallara uyalım uymayanları uyarılım." Bizlerde çocuklarımıza diyoruz ki "Temizlik temiz uyalım, uymayan arkadaşlarımız uyaralım." diyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Çocukları temizlik kurallarına uyması için seminerlerle bilgilendiren Emin Yağınlı ise, "Temizlik İşleri Müdürlüğümüzde kurulan eğitim birimiyle önce ilkokullara, daha sonra zamanımız oldukça ortaokul ve liselere kadar da gideceğiz. Gençlerin seviyesine göre eğitimler hazırladık. Amacımız: insanı düzeltmek, insanı düzelen bir ülkenin kendisi de düzelir.  Çocuklar geleceğimiz bundan dolayı çocukların iyi yetiştirilmesi gerekir." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 383 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA