• Mardin32 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman26 °C
  • Şırnak31 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İlaç sorunu çözüldü
01 Şubat 2012 Çarşamba 23:39

İlaç sorunu çözüldü

Türk Eczacılar Birliği ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında yürütülen İlaç Alım Protokolü Sözleşmesi çerçevesinde uzlaşma sağlandı. Yeni sözleşme 1 Temmuz 2015 tarihine kadar geçerli olacak.

ANKARA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Türk Eczacılar Birliği'nin yaptığı toplantı sona erdi. Toplantı sonrasında açıklama yapan Bakan Çelik, eczane iskonto oranlarında indirim yapıldığını ve ilaç protokolünün 1 Temmuz 2015'e kadar uygulanacağını açıkladı. Çelik, yapılan müzakere sonucunda Sosyal Güvenlik Kurumu ile Türkiye Eczacılar Birliği arasında anlaşma sağlandığını, muayene ücretlerinin yine eczanelerden alınacağını söyledi. Çelik, yeni uygulama ile eczanelere reçete başına 25 kuruş ödeme yapılacağını da belirtti.

Çelik şunları söyledi: "Yıllık hasılatı 0-600 bin TL olan eczanelerin iskonto oranları sıfır, 600-900 bin TL olan eczanelerin iskonto oranı yüzde 1, 900 bin-1 milyon 500 bin TL olan eczanelerin yüzde 2.5, 1.5 milyon TL üzerinde olan eczanelerin iskonto oranı yüzde 3 olarak belirlendi. SGK'yla 2 bin eczanenin sözleşmelerinin feshi durduruldu. Fesih işlemleri zorlaştırılmış, fesih süresi 2 yıldan 1 yıla indirildi. Fesih öncesi uyarı şartı getirildi. İlk kez SGK'da İtiraz İnceleme Üst Komisyonu kurularak mutabakat sağlanamayan reçetelerin komisyonda görüşülmesi sağlanacak."

Eczacılarla SGK arasındaki eski protokol bugün sona ermişti. Yeni protokol üzerindeki görüşmeler tıkanmıştı.

 

Bu haber toplam 344 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
MAKALE
ANKET
Tek tercih hakkın olsa..... Kimi seçerdin?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2012 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0542 222 2436 / Faks : 0482 4641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA