• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İkinci öğrenci kafilesini de Çanakkale ve Ankara’ya uğurlandı
19 Haziran 2021 Cumartesi 10:12

İkinci öğrenci kafilesini de Çanakkale ve Ankara’ya uğurlandı

Batman Üniversitesi tarafından öğrencilere yönelik organize edilen “Bürokrasiyi Tanıma ve Tarih Bilinci Oluşturma” programlarının ikincisini düzenlendi.​
Öğrencilerde “Bürokrasiyi Tanıma ve Tarih Bilinci Oluşturma” amacıyla düzenlenen geziye katılan öğrencileri uğurlama törenine konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, “Öğrencilerimiz Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Aydın, Balıkesir, Çanakkale'ye gidecekler. Öğrencilerimiz ile birlikte Çanakkale’de şehitlerimizi hep beraber yad edeceğiz.” dedi.
 
Rektör Demir tarafından Merkez Kampüs’ten uğurlanan 30 öğrenci başta Ankara, Çanakkale ve Konya olmak üzere Gaziantep, Şanlıurfa, Bursa, Aydın, Balıkesir’i ziyaret edecekler.
 
Batman Üniversitesi olarak başarılı öğrencilerini ödüllendirmeye devam ettiklerini belirten Rektör Demir, “Gönül isterdi ki pandemi bitsin, daha rahat bir imkanda daha fazla sayıda öğrenci ile daha geniş katılımlı daha içerikli daha kapsamlı bir program hatta birkaç program düzenleyelim.” dedi.
 
Rektör Demir konuşmasına şöyle devam etti:
 
“Öğrencilerimiz Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Aydın, Balıkesir, Çanakkale'ye gidecekler. Öğrencilerimiz ile birlikte Çanakkale’de şehitlerimizi hep beraber yad edeceğiz. Ankara’da millet bahçesini ziyaret edecekler. Bürokrasi daha yakından tanıma imkanı bulacaklar. Öğrencilerimiz bu sayede hem devlet kurumları ile daha yakın temas halinde olacaklar hem de önümüzdeki zaman dilimi içerisinde mezuniyetlerini sonrasında karşılaşacakları ortamları görecekler. Sınavlara, KPSS sınavına ve sonrasında ilgili mülakatları nasıl hazırlanacaklarına dair birinci elden bilgilendirilecekler. Dışişleri Bakanlığını ziyaret edecekler. Bakan Beyin programda değişiklik olmaz ise başka devlet kurumlarını da ziyaret edecekler. Öğrencilerimizin bu çerçevede döndüklerinde almış oldukları bu tecrübeleri diğer öğrenci arkadaşlarıyla paylaşacak ve önümüzdeki zaman dilimi içerisinde daha iyi motive olacaklardır.”(İLKHA)
Bu haber toplam 169 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA