• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İkinci Balık Göl festivali gerçekleştirildi
11 Temmuz 2021 Pazar 09:46

İkinci Balık Göl festivali gerçekleştirildi

Ağrı Valiliği, Taşlıçay Belediyesi, SERKA koordinesinde gerçekleştirilen festivale Ağrı merkez ve ilçeleri ile il dışından çok sayıda vatandaşın katılımı gerçekleştirildi.
Ağrı'nın Taşlıçay ilçesi sınırları içerisinde yer alan Balık Göl'de gerçekleştirilen festivalin ikincisi düzenlendi.
 
Festivale AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda kurum amiri katılım gösterdi.
 
2 bin 241 rakımı ile Türkiye'nin en yüksek gölü olan Balık Göl'ün doğası ile de doğa severleri cezp ediyor. Balık Gölü'nün turizm potansiyelinin arttırılması için Ağrı Valiliği ve Taşlıçay Belediyesi tarafından çeşitli çalışmalar yürütülüyor.
 
Yürütülen çalışmalar kapsamında Ağrı Valiliği, Taşlıçay Belediyesi, Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) koordinesinde İkinci Balık Göl Festivali gerçekleştirildi.
 
Festivale yerli yabancı çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
 
Düzenlenen festival ses sanatçılarının verdikleri konserlerle başladı.
 
Daha sonra protokol konuşmaları ile devam etti.  
 
Programda bir konuşma yapan AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, AK Parti Hükümetleri döneminde yapılan yatırımlara değinerek, gerçekleştirilen festivalin kent için önem arz ettiğini belirtti.
 
Milletvekili Çelebi, "Değerli Ağrılılar gün sizin gününüz. Halayımız serbest, dilimiz serbest, okumamız serbest, cebimiz serbest, doktorumuz serbest. Bakın burada Covid-19 aşısının yapılması için stant açılmış. Sağlık Bakanımıza teşekkür ediyorum, bu yıl Ağrı'ya 25 ambulans gelmiş. Önemli çalışmalara imza attık. Bu festivalin gerçekleşmesinde katkısı olan herkese teşekkür ederim." dedi.
 
AK Parti Milletvekili Ekrem Çelebi'nin ardından Taşlıçay Belediye Başkanı İsmet Taşdemir bir konuşma yaptı. Taşdemir, terör bahanesi ile Balık Gölü'nün turizm potansiyelinin önüne geçildiğini söyledi.
 
Taşdemir, "Çok kıymetli Taşlıçaylılar, sizin de gördüğünüz gibi bugün burada devlet millet el ele. Biz bu tabloyu özlemiştik, biz bu tabloyu istiyoruz işte. Ama ne yazık ki terör bahane, terör var dediler. Terör bahane edilerek burası kaderine terkedildi. İşte gördüğünüz gibi ne burada terör var ne burada sıkıntı var. Burada beraberlik var, burada kardeşlik var, burada içtenlik var." şeklinde konuştu.
 
Daha sonra Hamur Belediye Başkanı Cezmi Ergül kısa bir konuşma yaptı.
 
Ergül konuşmasında, "Birlikte burada, birlik beraberlik nasıl olur, hem ilimize, ülkemize ve bütün dünyaya göstermiş olduk. Arkadaşlar Allah rızası için, bu bölgenin gelişmemesinin tek nedeni terördür, terördür, terördür. Bundan uzak durmamız lazım, hepimizin kardeş olması lazım, hepimizin kardeşlik elini birbirimize uzatmamız lazım. Allah rızası için bir olalım, birlik olalım." ifadelerini kullandı.
 
Gerçekleştirilen programda Kızılay Ağrı Şubesi tarafından alanda kurulan mobil stant ile ücretsiz çorba dağıtımı gerçekleştirildi.
 
Alanda kurulan ufak bir park ile çocuklar doyasıya eğlendiler.
 
Festival yarın konserler ve çeşitli oyunların oynaması ile son bulacak. (İLKHA)
Bu haber toplam 330 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA