• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Her yeni bir güne hırsız olayları ile uyanan esnaf dertli
08 Ağustos 2021 Pazar 10:03

Her yeni bir güne hırsız olayları ile uyanan esnaf dertli

Siirt’te sürekli tekrarlanan hırsızlık olaylarından bıkan esnaf, kamera kayıtları ve emniyete şikâyetlerine rağmen hırsızlara caydırıcı ceza verilmemesinden dert yandı.
Merkez Tillo Caddesi'nde 21 yıldır kahvehane işleten esnaf Muhittin Kasar, sık sık yaşanan ve bir türlü çözüme kavuşmayan hırsızlık vakalarından bıktığını söyledi.
 
İş yerlerinde yaşanan 3 ayrı hırsızlık olayına da yetkililerin duyarsız kaldıklarını ifade eden Kasar, hırsızlık suçlarına karşı caydırıcı önlemlerin alınmasını istedi.
 
Bir yıl içerisinde yaşanan hırsızlık olayında maddi zararının 17 bin TL olduğunu belirten Kasar, onlarca mobese ve güvenlik kameralarına rağmen yaşadığı mağduriyetin giderilmediğini ve hırsızların ellerini kollarını sallayarak rahatlıkla dolaştığını kaydetti.
 
Bölgede 24 saat bekçilerin nöbet tutuğunu ama ne ara sokaklara girdiklerini ne de devriye attıklarını ileri süren Kasar, yaşadığı mağduriyeti şu şekilde anlattı:
 
"Bekçiler ara sokağa girmiyor devriye de atmıyorlar"
 
“Tam 21 yıldır esnafım, bir yıl içerisinde iş yerimden çalınan 3’üncü klima oluyor. 17 bin TL zarar etmiş bulunuyorum, Akşamları 10 bekçi burada nöbet tutmasına rağmen ara sokağa girmiyor devriye de atmıyorlar, sabaha kadar oturuyorlar. Emniyete şikâyette bulunuyoruz, hırsızlar ne yakalanıyor ne de bulunuyor. Hırsızlar kuş olup uçmadılar ya! Her yerde mobese, esnafa ait güvenlik kameraları var ama yine de ortada bir şey yok. 2 yıldır zaten salgından dolayı zarardayız,  çalışamıyoruz 8 çocuğum var, artık onlara bakamıyorum hırsızları Allah’a havale ediyorum.”
 
17 bin TL zararım var, bu zararı kim karşılayacak?
 
"3 gün önce karakola gittim, şikâyette bulundum ve bana 'size haber vereceğiz' dediler ama bir şey çıkmadı." diyen Kasar konuşmasına şu şekilde devam etti:
 
Mağdurum, 17 bin TL zararım var, bu zararı kim karşılayacak? Çalınan 11 bin TL değerindeki klimayı götürüp hurdacılara 200 TL’ye satıyorlar.
Kasar, mahalle bekçilerinin de görevlerini layıkıyla yapmadığını sözlerine ekledi.
 
"Mobese ve güvenlik kameralarına rağmen polis neden hırsızları yakalayamıyor?"
 
Bölgede bulunan mobese ve güvenlik kameralarına rağmen hırsızların neden yakalanmadığını sorgulayan Kasar, hırsızların ve onlardan bu malları satın alanların cezalandırılması gerektiğini söyledi.
 
Kasar, "Cezalar caydırıcı olmadığı için hırsızlar bundan cesaret alıyorlar. Bizi mahvettiler artık çalışmak istemiyorum, ben çalışıyorum başkası alıp götürüyor, kendimizi artık koruyamıyoruz. Her yerde mobese var, polis neden hırsızları yakalamıyor, bu hırsızlar sizin babanızın oğlu mu? Savcı bey neden yakalamıyorsun? İş yerimde yapılan 3 ayrı hırsızlık olayında hiçbir yakalanmadı. Ben hırsızlar ve onlardan bu malları satın alanların ceza almasını istiyorum.” dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 338 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
  • Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekâlet edecek
  • ALES temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA