• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hem kanser hem de engelli çocuğu için çırpınan baba: Kesilen elektrik cezasını nasıl ödeyeyim
23 Şubat 2022 Çarşamba 11:36

Hem kanser hem de engelli çocuğu için çırpınan baba: Kesilen elektrik cezasını nasıl ödeyeyim

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, oğlu kanser ve epilepsi hastası olan Halil Ömeroğlu, kendisine kesilen elektrik faturasını ödemeye gücünün olmadığını belirterek yetkililerden yardım istedi.
Şırnak'ın Cizre ilçesinde inşaatlarda çalışan Halil Ömeroğlu, doğuştan engelli ve karaciğer kanseri olan oğlunun hastalığıyla mücadele ediyor.
 
Kendisine gelen yaklaşık 13 bin TL'lik elektrik cezasını ödeme gücünün olmadığını belirterek yetkililerden yardım bekliyor.
 
"Oğlumun hastalığıyla uğraşırken bana bu ceza kesildi"
 
Oğlunun hastalıklarıyla mücadele ederken kendisine gelen bu cezayı ödeyemeyeceğini belirten Halil Ömeroğlu, "İnşaat işi yapıyorum, 4 çocuk babasıyım. Oğlum Umut Rüzgar, Cizre 2015 olaylarında evimize isabet eden bir cisimle kirada oturduğumuz ev maalesef yıkıldı. Eşim o olaylarda hamileydi. Korkunun verdiği psikolojik hasar sonucunda Umut Rüzgar erken doğdu. Erken doğum olduğu için oğlum epilepsi hastası olarak 6 aylık doğdu. 5 ay boyunca özel bir hastanede tedavi altında kaldı. dedi.
 
"Oğlum hem epilepsi hem de kanser hastası"
 
Halil Ömeroğlu
 
Oğlunun yapılan aşı sonrası havale geçirdiğini anlatan baba Ömeroğlu, "Biz doktorlara götürdüğümüzde epilepsi hastası olduğunu öğrendik. Tabii son 2 yıldır da oğlum karaciğer kanseri. Hiçbir şekilde dışarıdan bir destek almadık. Allah'a çok şükür o günler az da olsa geride kaldı. Bizim maddi imkânlarımız da yok diyebilirim. Oğlumun hastalığından dolayı yurtdışına veya batı illerine de götüremediğim için Cizre'de inşaatlarda çalışıyorum. Ayda 10 gün çalışarak geçimimi yapmaya çalışıyorum. O da evin masrafı, kira, ikizlerin masrafı derken elde bir şey kalmıyor. Oğlumun kontrolleri için yol masrafı yapacağız diye ince ince hesaplar yaparken bize gelen bir telefonla maalesef hayal kırıklığına uğradık. Hiç haberim olmadığı halde Dicle EDAŞ tarafından bana 12 bin 831 TL ceza yazılmış. Bu zorlu süreçte oğlumun hastalığıyla savaşırken bana kesilen bu elektrik cezasını ödeyecek durumda değilim. Bizim var olan umudumuzu da artık yitirdik. Çünkü ben bu parayı bir yıldır çalıştığım halde toplayamazken şimdi nasıl öderim. Zaten 2 yıldır doğru düzgün hiç çalışmıyorum, çalışma durumum olmadı ancak hastamla ilgileniyordum. Kendimizi zorlayarak da olsa ayakta kalmaya çalışıyorduk. Tabii bu DEDAŞ'ın verdiği cezayı ödeme imkânımız yok, mümkün de değil." şeklinde konuştu.
 
"Cezayı ödemezsem enerjim kesilecek"
 
Enerjinin kesilmesi durumunda kendileri açısından sonuçlarının ağır olacağını belirten Haliloğlu, "Bize gelen mesajlarla cezanın ödenmediği takdirde enerjimi kesileceğini söylüyorlar, durumum özel, çünkü çok engelli oğlum var ve buhar makinesine bağlıdır. Günde 3 defa buhar veriyorum. Başka cihazlar da almam lazım ama eldeki imkânlarım buna yetiyor. Oksijen için hastaneye götürüyoruz. Şimdi engelli hastam var, eğer enerjim kesilirse bunun sonuçları ağır olur. Vebali büyüktür, biz yetkililere sesleniyoruz. Engelli oğlumla verdiğim mücadelemde Dicle EDAŞ'ın bu cezasını verecek gücüm yok." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 1131 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA