• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HDP Eş Genel Başkanı Temelli, Mardin’de
01 Ağustos 2019 Perşembe 12:38

HDP Eş Genel Başkanı Temelli, Mardin’de

Halkların Demokratik Partisi( HDP) Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Mardin Büyükşehir Belediyesinin düzenlemiş olduğu bir dizi programa katılmak üzere Mardin’e geldi.

Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Mardin’de gelen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’ye HDP Mardin Milletvekilleri Tuma Çelik, Pero Dündar, Ebru Günay, HDP Van Milletvekilli Tayyip Temel, HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen,  Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanları Ahmet Türk ile Figen Altındağ,  ilçe belediye eş başkanları, partili yöneticiler, Barış Anneleri ve çok sayıda yurttaş eşlik etti.

Mazıdağı karayolu üzerinde karşılanan heyet buradan HDP-DBP Nusaybin ilçe binasına geçti. İlçe binasında bir süre halk ile sohbet eden heyet daha sonra Nusaybin Belediyesi’ne geçti. Belediye önünde yurttaşların zılgıtlarıyla karşılan heyet, halkla birlikte makam odasına geçti.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, burada gündemdeki konulara ilişkin ilişkin yaptığı açıklamada, belediyelere atanan kayyımların halkın iradesiyle gittiğini belirtti.  Temelli, "Ama gitmesine rağmen kayyımların saldırıları halen devam ediyor. Bugün Mardin’de yaşananlar bütün bu söylediklerimizi çok iyi yansıtıyor. Sürekli çeşitli bahanelerle belediye ve partiye saldırarak çalıştırmak istemiyorlar. Seçilmişler üzerinde bir tahakküm söz konusudur. Bu uygulamaları kabul etmiyoruz. Ellerini kurum ve partililerimizin üzerinden çeksinler” dedi.

Dört partilinin dün hiçbir delil olmadan tutuklandığını belirten Temelli, uydurma delillerle halkın aklıyla dalga geçildiğini vurguladı. Ülkede yaşanan gergin ve savaş dilinin barış yoluyla çözülebileceğini ifade eden Temelli, bunun demokrasi ittifakının oluşturulmasıyla hayata geçebileceğini kaydetti.

Türkiye’de barışın tank, top ve savaşla olamayacağını kaydeden Temelli, “Saygıyla, bu ülkede Kürtlerle barış olur. Kürtlere yönelik bu savaş diliyle hareket ederek, barış gelmez. Demokratik bir ülkeyi var edebilmenin yolu, bu barış dilini bulmadan geçiyor.  Barışı tam da burada bu uygulamalardan kurtularak var edeceğiz.  Çözüm istiyorsanız bu savaş hareketlerine son vermeniz gerekiyor.  Bir barış iradesine ihtiyacımız vardır. Bu sadece bizim söylemimizle olmaz. O yüzden diyoruz ki bu mesele Türkiye’de bu savaşa karşı çıkmak bütün yurttaşların görevidir. Artık bir arada yaşama iradesini hem ülkemiz de hem de Suriye’de var etmek için çaba göstermek istiyoruz. O yüzden bu çabanın adını demokrasi ittifakı diye koyduk. Gelin bunu hep beraber çözelim. Bunun yolu, yol temizliğini bir an önce gerçekleştirmektir” diye konuştu. 

Heyet Nusaybin’in ardından Mardin’e geçerek burada Demokratik Bölgeler Partisi( DBP) İl Binasını ziyaret etti.

3.jpg

Bu haber toplam 162 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA