• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Hataydaki Afet Koordinasyon Merkezinde konuştu
04 Nisan 2023 Salı 07:51

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Hatay'daki Afet Koordinasyon Merkezi'nde konuştu

Afet bölgesindeki konteyner kentlerin dışında barınacak olan vatandaşlara taşınma ve kira yardımı sağladıklarını belirten Bakan Nebati, "175 bin 262 afetzedemize hane başı 15 bin lira olmak üzere toplam 2,6 milyar lira Afetzede Taşınma Destek Ödemesi gerç
Afet bölgesindeki konteyner kentlerin dışında barınacak olan vatandaşlara taşınma ve kira yardımı sağladıklarını belirten Bakan Nebati, "175 bin 262 afetzedemize hane başı 15 bin lira olmak üzere toplam 2,6 milyar lira Afetzede Taşınma Destek Ödemesi gerçekleştirdik." dedi.
 
Bakan Nebati, depremden etkilenen 11 ile ilaveten Bingöl, Kayseri, Mardin, Tunceli, Niğde ve Batman'ın bazı yerleşim birimlerinin de Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edildiğini hatırlattı.
 
Deprem ve sel felaketlerinin olumsuz etkilerini en aza indirmek için çalıştıklarını söyleyen Bakan Nebati sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Depremden etkilenen vatandaşlarımıza ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına nakdi yardımlarda bulunuyoruz. Bölgede, yaklaşık 1,7 milyon depremzedemize hane başına 10 bin lira acil yardım ödemesi yaptık. Hatay'da 352 bini aşkın hanemize ise toplam 3,5 milyar lira acil yardım destek ödemesinde bulunduk. Konteyner kentlerin dışında barınacak olan vatandaşlarımıza taşınma ve kira yardımı sağlıyoruz. 175 bin 262 afetzedemize ise hane başı 15 bin lira olmak üzere toplam 2,6 milyar lira Afetzede Taşınma Destek Ödemesi gerçekleştirdik."
 
DASK kapsamında bugüne kadar toplam 89 bin 262 dosya için 9,8 milyar lira hasar ödemesi yaptıklarını bildiren Nebati, Hatay'da ödemesi yapılan hasar tutarının 4,8 milyar liraya ulaştığını söyledi.
 
Bakan Nebati, Hatay'da depremden hasar görenler ile yıkık, acil yıkılacak, ağır hasarlı ve orta hasarlı olarak tespit edilen bağımsız bölüm sayısının 333 bin 825 olduğunu söyledi.
 
Depremden etkilenen 11 ilde 100 binden fazla konteyner ev kurduklarını kaydeden Bakan Nebati, Hatay'da şu ana kadar toplam 12 bin 15 konteynerin kurulumunun tamamlandığını belirtti.
 
Türkiye genelinde yapım süreci başlayan konut, iş yeri, köy evi ve hastane sayısının 56 bin 323'e ulaştığını anlatan Bakan Nebati, "Bir yıl içinde 319 bin konut ve köy evinin yapımını tamamlayarak toplamda 650 bin konut inşa edeceğiz. Riskli alanlarda yer alan ya da kendisi riskli olan yapıların kentsel dönüşümüne ilişkin sağladığımız desteklerin limitlerini de artırıyoruz. Sağlayacağımız katkı sayesinde vatandaşlarımız 0,79 vade farkı imkanıyla 1 milyon 250 bin liraya kadar kentsel dönüşüm kredisinden yararlanabilecektir. Ev sahiplerinin yanı sıra en az 1 yıldır riskli yapıda oturan kiracıların da bu krediden faydalanabilmesine imkan sağlıyoruz. Binaların güçlendirilmesi amacıyla da uygun koşullu kredi paketi sunuyoruz."  ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA