• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Havaların soğumasıyla bitkisel çaylara talep arttı
29 Eylül 2022 Perşembe 08:14

Havaların soğumasıyla bitkisel çaylara talep arttı

Batman’da havaların soğumasıyla birlikte grip ve soğuk algınlığından korunmak isteyen vatandaşlar, bitkisel çaylara rağbet göstermeye başladı.
Özellikle kış aylarında soğuk algınlığından ve gripten korunmak, bağışıklık sistemini güçlendirmek için aktarcıların yolunu tutan vatandaşlar, bitkisel ürünlere yoğun ilgi gösteriyor.
 
Her yıl olduğu gibi bu yıl da havaların soğumasıyla birlikte bitkisel ürünlere yönelik talebin artmaya başladığını belirten aktar Hüseyin Meviş, halkın ıhlamur, zencefil, ada çayı gibi ürünlere yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.
 
Hüseyin Meviş
 
“Vatandaşlar aktarlara gitmeyi tercih ediyor”
 
Havaların yavaş yavaş soğumaya başladığını ifade eden Meviş, “Kış aylarının gelmesine sayılı günler kaldı. Akşamları millet evlerinde pencerelerini açtığında soğuk, kapattığında ise sıcak oluyor. Bundan dolayı grip sayısı yükseldi. Böyle olunca da vatandaşlar hastane yerine aktarlara gitmeyi tercih ediyor. Bunun nedeni ise bitkisel çayların daha doğal ve zararsız olmasıdır. Müşterilerimizin en çok tercih ettiği bitkiler ıhlamur, kış çayı, nane limon, hatmi çiçeğidir.” dedi.
 
“Kış çayı her zaman tüketilebilir”
 
Havaların soğumasıyla birlikte bitki çaylarına talebin arttığına dikkat çeken Meviş, şunları söyledi:
 
“Buraya gelen kimi vatandaşlar öksürük, soğuk algınlığı, grip, burun akıntısı şikâyetlerini dile getiriyor. Biz de öksürüğü olana hatmi çiçeği, kış çayı, nane limon, ıhlamur ve özel birkaç karışımımızı tavsiye ediyoruz. Yaz ayları boyunca bitki çaylarını soran olmuyordu, havaların soğumasıyla birlikte bitki çayına talep arttı. Vatandaşlarımıza tavsiyemiz; 8 bitkiden oluşan ve soğuk algınlığı, bronşit, öksürük gibi rahatsızlıklara iyi gelen kış çayını her zaman tüketebilirler.”
 
Emrullah Saygın
 
“Bitkisel çayları sürekli alıyorum”
 
Aktarcı esnafına bitkisel ürün almaya gelen Emrullah Saygın, “Bitkisel çayları sürekli alıyorum, kullandığımda da gayet iyi geliyor. Kış aylarının vazgeçilmezi bitki çaylarıdır. Genelde papatya çayı, ıhlamur gibi çayları alıyorum. Bu aldıklarım boğaz ağrılarına, mide rahatsızlığına iyi geliyor ve bağırsakları çalıştırıyor. Havalar soğuduğu için bitkisel çayları içmek iyi gelecektir.” dedi.
 
Cudi Merai
 
“Kış çayını kullanmak iyi geliyor”
 
Bir diğer vatandaş Cudi Merai, “Havalar bir soğuk, bir sıcak olduğu için hastalandım. Grip olduğum için buraya geldim. Kış çayı aldım. Herkese de tavsiye ediyorum. Doktora gitmeden ve ilaç kullanmadan önce kış çayını kullanmak daha iyi geliyor.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)
Bu haber toplam 311 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA