• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hastane konforu evlere taşındı
07 Aralık 2018 Cuma 12:01

Hastane konforu evlere taşındı

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü tarafından pasif hale gelen Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki çok fonksiyonlu yataklar, evde sağlık hizmetinden faydalanan...

Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü tarafından pasif hale gelen Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki çok fonksiyonlu yataklar, evde sağlık hizmetinden faydalanan yatağa bağlı hastalara dağıtılıyor.

Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan Kayseri Şehir Hastanesine taşınma sürecinde pasif hale gelen Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki çok fonksiyonlu yataklar, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi'ne başvuran hasta yakınlarına dağıtılıyor. Yapılan muayeneler ve raporlar sonrasında yatak ihtiyacı olan hastaların evlerine hastanelerde kullanılan yataklar, yine sağlık personeli tarafından götürülerek monte edildi.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturu ile çalışmaya devam ediyoruz. Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanemizin pasif hale getirilmesi sonucunda elimizde kalan hasta karyolalarını Evde Sağlık Hizmetleri Birimimiz vasıtasıyla hastalarımızın hizmetine sunmuş bulunuyoruz. Bu vesile ile evde yatağa bağımlı hastalarımızın ve yakınlarının dualarına talibiz" dedi.

Evde Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından yatak teslim edilen hasta yakını Nihal Kahraman, "Geçen hafta Evde Sağlık

Hizmetlerine başvurduk, hemen geldiler muayenesini yaptılar ve yatalak olduğunu raporladılar. Yatak isteğinde bulunduk. Yatak talebimizi hemen hemen gerçekleştirdiler ve 1 hafta içerisinde yatağımız geldi. Buradan İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli'ye çok teşekkür ediyorum, vermiş olduğu hizmet gerçekten bizim için hayatımızda bayağı bir kolaylık sağladı. Bunun için emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Yatak verilen bir başka vatandaş ise, yatağın 9. kata kadar çıkarıldığını ifade ederek, "İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri tarafından yatak verildiğini duyduk. Dün müracaatımızı yaptık. Bugün de yatağımız geldi. Önce Sağlık Müdürlüğüne ve çalışanlarına, emeği geçenlere, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun, sağlık çalışanları ellerinde 9. kata kadar çıkarttılar, ayrı bir zahmet çektiler. Çok sağ olsunlar, bu da gösteriyor ki İl Sağlık Müdürlüğünde çalışanların tamamı hastalara büyük bir değer veriyorlar, görmüş olduk. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Evde sağlık hizmeti alan bir hasta ise, "Biz daha önceki yıllarda haftalarca istediğimiz ilacı bulamıyorduk. Doktora gidip sıra bekliyorduk. Allah razı olsun ne güzel ilacımız ayağımıza geliyor, daha çok hizmetler varmış. Allah razı olsun böyle kimsesizlere yatak verildiği için doğru konuşalım şimdi, Allah selamet versin" dedi.

İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Evde Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından 68 hastaya yatak dağıtılırken, toplamda 100 hastaya çok fonksiyonlu yatak dağıtımının gerçekleştirileceği öğrenildi.

 
 
Kaynak:
Bu haber toplam 334 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA