• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hastalığına teşhis konulamayan küçük Cemile 5 yıldır güneşe hasret
23 Şubat 2022 Çarşamba 11:11

Hastalığına teşhis konulamayan küçük Cemile 5 yıldır güneşe hasret

Gaziantep’te 7 yaşındaki Cemile Bozkurt’un 5 yıl önce yüzünde çıkan ve zamanla yüzünü tamamen kaplayan sivilce şeklindeki yaralara teşhis konulamıyor.
Serdal ve Zehra Bozkurt çiftinin 4 çocuğunun en küçüğü olan küçük Cemile'nin 2 yaşında iken yüzünde çeşitli yaralar çıkmaya başladı.
 
Ailesi tarafından hastaneye götürülen küçük Cemile'ye doktorlar tarafından çeşitli cilt kremleri yazıldı. Yüzündeki yaralar artınca birçok cilt doktoruna götürülen küçük Cemile'nin hastalığına bir türlü teşhis konulamadı.
 
5 yıldır tüm imkanları kızları Cemile'nin tedavisi için seferber eden Bozkurt ailesi de hastalığa bir türlü çare bulamadı. Bozkurt ailesi, doktorların güneşli havaya çıkarılmaması yönündeki tavsiyelerinden dolayı da küçük Cemile'yi dışarıya çıkarmamaya başladı.
 
5 yıldır zamanının büyük çoğunluğunu evinde oyuncakları ile oynayarak geçiren küçük Cemile, kapalı havalarda şapka takarak çıktığı evin terasında oynayıp, pencereden dışarıyı seyrederek vakit geçiriyor.
 
5 yıl önce yüzünde çıkan yaraların yüzünü tamamen kapladığı küçük Cemile’nin hastalığına yıllardır teşhis konulamıyor. Ailesi kızlarının hastalığına teşhis konulamadığı için tedavi uygulanamadığını ve mağdur olduklarına dikkat çekiyor.
 
Kızlarının hastalığına teşhis konulması ve tedavi edilmesi için yetkililerden yardım isteyen Cemile’nin ailesi, hastalığından dolayı güneşe bile çıkamayan kızları için herkesten duyarlılık bekliyor.
 
Yakalandığı hastalığa teşhis konulamayan küçük Cemile’nin dramı yürekleri burkarken, Cemile 5 yıldır yaşadığı karanlık odadan çıkabilmenin hayalini kuruyor.
 
Her geçen gün yüzündeki yaraları çoğalan ve kendisini rahatsız eden küçük Cemile’nin rahatsızlığına hem Türkiye'de hem de dünyada teşhis konulamaması ailesini derinden üzüyor.
 
Tanı konulamayan hastalıkla 5 yıldır mücadele eden küçük Cemile, yakalandığı hastalık başta kendisi olmak üzere anne ve babasını derin üzüntüye boğdu. Yüzündeki yaraları çoğalan, güneşe çıkamayan, ışığa dayanamayan ve adeta eve kapalı kalan küçük Cemile, hastalığıyla boğuşurken ailesi de kızlarının hastalığına teşhis konulamadığı için uygulanamayan tedavinin ve kızlarının içindeki olduğu durumun derin üzüntüsünü yaşıyor.
 
5 yıldır hastalığı yüzünden gün ışığına çıkamayan küçük, hastalık nedeniyle ne sokağa çıkabiliyor ne okula gidebiliyor ne de ışık altında durabiliyor.
 
Hastalığı nedeniyle okula gidemeyen küçük Cemile, 2 yaşından itibaren de yaşamını evinde perdelerle örtülü bir odada geçiriyor.
 
Doktorların isim bile veremedikleri bir hastalıkla mücadele eden küçük Cemile, karanlık odada 5 yıldır gün ışığına hasret yaşıyor.
 
Küçük Cemile’nin babası Serdal Bozkurt ise bel rahatsızlığından dolayı geçirdiği ameliyatlar nedeniyle yıllardır çalışamıyor. Kızının hastalığına tanı konulması ve iyileşmesi için Türkiye’deki birçok hastaneyi dolaşan ve maddi imkansızlıklara rağmen kızı için çabalayan Bozkurt, tek isteğinin kızının iyileşmesi olduğunu dile getiriyor.
 
İmkanları ölçüsünde kızını bir çok hastaneye götüren Bozkurt, ancak kızının hastalığına herhangi bir teşhis konulamamasına üzüldüğünü ifade ederek, yetkililerden yardım bekliyor.
 
Evde bile güneş kremi kullanan küçük Cemile, tek isteğinin yüzündeki yaralardan kurtularak iyileşmek, gün ışığına çıkabilmek, akranları gibi sokakta ve parkta oyun oynayıp okula gitmek olduğunu ifade ediyor.
 
Teşhisi konulamayan hastalığından dolayı 5 yıldır zamanının büyük çoğunluğunu evinde geçiren ve bu durumdan artık rahatız olmaya başlayan küçük Cemile, yaraları nedeniyle havanın güneşli olmasını istemiyor.
 
“Hava kapalı olduğu zaman evin terasına çıkıp oynuyorum”
 
Büyüyünce öğretmen veya doktor olmak istediğini belirten küçük Cemile, “Çünkü öğretmenler çocuklara ders veriyor. Bir de doktor olmak istiyorum; doktorlarda çocukları tedavi edip iyileştiriyor. Evin içinde oyuncaklarımla oynuyorum, evde güneşsiz diye bana iyi geliyor. Dışarı çıkamıyorum ama hava kapalı olduğu zaman evin terasına çıkıp oynuyorum. Çünkü hava güneşli olduğunda ben dışarı çıkamıyorum, sadece güneş olmadığı zaman dışarı çıkıyorum. Doktorlar sobalı evde oturmamamızı tavsiye ediyor. İçeri sıcak olunca dışarı çıkıyorum, soğuk olunca tekrardan içeri giriyorum. Evin içinde oyuncaklarımla oynuyorum.” dedi.
 
“Yaralarım nedeniyle güneşe çıkmak istemiyorum”
 
Dışarı çıkamadığı için güneşi sevmediğini belirten küçük Cemile, “Güneş iyi ama yüzümde daha çok yara yaptığı için güneşte kalmıyorum. Bundan dolayı da güneşe çıkmak istemiyorum. Ben okula gidip sınıfımı görmek istiyorum. Okulumu, öğretmenimi ve arkadaşlarımı özledim ve arkadaşlarımla oyun oynamak istiyorum ama yapamıyorum. Parka da gitmek istiyorum ama güneşten dolayı gidemiyorum. Yani hiçbir yere gidemiyorum. Tüm bunların hepsini yapmak istiyorum ama yapamıyorum. Okula gittiğimde çocuklar yüzüme değer diye diye annem de beni okula götürmüyor.” ifadelerini kullandı.
 
Küçük Cemile, okula gitmek istediğini ancak gidemediği için evde eğitim görmek istediğini belirterek, bu konuda Milli Eğitim Bakanlığından yardım istediğini, Sağlık Bakanlığı ve doktorlardan isteğinin ise yüzündeki yaraları iyileştirmesi olduğunu ifade etti.
 
Cemile'nin babası Serdal Bozkurt ise 5 yıl boyunca birçok hastane ve doktora gitmelerine rağmen bir türlü kızının rahatsızlığına teşhis konulamadığını söyledi.
 
“5 yıldır bu hastalığı birlikte çekiyoruz”
 
Kızının durumunun her geçen gün kötüye gittiğini ve çaresiz kaldıklarını söyleyen Bozkurt, “Kızımda 2 yaşından beri bu hastalık var. Şu anda kızım 7 yaşında ve 5 yıldır bu hastalığı birlikte çekiyoruz. Gitmediğimiz doktor, hekim, özel ve kamu hastanesi kalmadı; hepsine gittik. Kocakarı ilaçlarına bile başvurduk. Fakat hiçbir çözüm bulamadık. Maddi manevi olarak artık ümidimiz tükendi; umudumuz kalmadı. Devlet yetkililerinden, doktorlardan kızımın hastalığı için yardım bekliyoruz. Çünkü kızımın bu hastalığına herhangi bir teşhis konulamıyor. Teşhis konulsa en azından hastalığın ne olduğunu bilir ve ona göre bir ilaç yazarlar diye bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
 
“Güneşe çıktığı zaman yaraları azıyor”
 
Kızı Cemile’nin sürekli evde kaldığını belirten Bozkurt, “Güneşe çıktığı zaman yaraları azıyor. Bundan dolayı dışarı çıkamıyor. Doktorda güneş yüzü görmemesi konusunda uyarıda bulundu. Doktorlar, evin içinde kalacak, perdeler bile kapalı olacak, odanın içerisine kesinlikle güneş girmeyecek, geceleri bile lamba açılmayacak’ diyorlar. Kızım güneşli havada dışarı çıkmıyor. Hava kapalı olursa pek nadir dışarı çıkabiliyor, yoksa kızımın dışarı çıkması bile yasak. Yaraların nedeniyle okula da gidemiyor. Okula çok gitmek istiyor ama çocuklar yaralarına değer diye korkuyoruz.” diye konuştu.
 
Kızının hastalığına biran önce çözüm bulunmasını istediklerini belirten Bozkurt, yetkililerden kızına ve kendilerine yardımcı olmalarını istedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 252 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA