• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hamileler oruç tutarken nelere dikkat etmeli?
28 Mart 2023 Salı 09:07

Hamileler oruç tutarken nelere dikkat etmeli?

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzm. Dr. Deniz Çokay, gebe kadınların oruç tutmalarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzm. Dr. Deniz Çokay, gebe kadınların oruç tutmalarıyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
 
Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıklar ve Doğum Uzm. Dr. Deniz Çokay, gebe kadınların hekim kontrolünde oruç tutmaları gerektiğini belirtti.
 
Çokay, yaptığı açıklamada, "Gebelik öncesi kilosu normalin altında olan annelerde, riskli gebeliklerde, erken doğum veya düşük doğum ağırlıklı bebek dünyaya getirme ihtimali bulunan annelerde oruç tutmak oldukça riskli olabilir. Bu nedenle oruç tutmak isteyen anne adaylarının kadın doğum uzmanlarına danışarak hareket etmeleri iyi bir tercih olacaktır." dedi.
 
Gebelerin oruç tutarken nelere dikkat emesi gerektiği ile ilgili bilgi veren Çokay, "Literatür kaynaklı veriler ışığında tansiyon veya şeker ile komplike olmuş gebeliklerde oruç tutulmasını veya katı diyetleri kesinlikle önermiyoruz. Bununla beraber sağlıklı gebeliklerde de yapılan çalışmalarda ay ay yani mevsime göre değişmekle beraber gebeliklerde gebeliğin sonuçlanması ile alakalı olarak anne karnında ölüm riski olmamakla beraber bebeğin kilo artışında azalma suyunda azalma olabilmektedir. Uzun vadeli çalışmalarda oruç tutması çocuğun boyunun bir santimetre daha kısa olmasına sebep olabilir. Bunun dışında sağlıklı olmayan beslenme hem anne karnında gelişme hem de yaşam boyu gelişimde olumsuz etkileri olabileceğini biliyoruz. Biz herhangi bir sağlık problemi olmayan oruç tutmak isteyen tüm gebelerin alanında uzman bir hekimle görüşmesini ve takipleri aksatmamasını istiyoruz." diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA