• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesinin temeli atıldı.
28 Eylül 2019 Cumartesi 11:19

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesinin temeli atıldı.

​Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesinin temel atma töreni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın katılımıyla gerçekleşti.
Edirne'de Eski Karaağaç Tren Garı'nda Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesini temel atma töreni düzenlendi.
 
Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Türkiye'nin jeostratejik ve jeopolitik bir konuma sahip olduğunu vurguladı.
 
Türkiye ihracatının yüzde 50'den fazlasını Avrupa'ya gerçekleştirdiğini belirten Turhan, doğrudan yatırımın yüzde 67'den fazlasının Avrupa'dan Türkiye'ye geldiğini ifade etti.
 
Bugün temeli atılacak demiryolu hattının AB ile ilişkileri daha güçlendireceğini vurgulayan Turhan, "Türkiye olarak, ulaştırma ağlarının Avrupa'ya entegrasyonunun yüksek standartlarda sağlanması, her daim önceliklerimiz arasında yer almıştır. İşte, Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı'nın hizmete girmesi ile Trans-Avrupa Ulaştırma Ağlarına yüksek kalitede bağlanmanın son aşaması tamamlanmış olacaktır. Ülkemizin Avrupa'yı Asya ve Uzak Doğu'ya bağlayan konumu nedeniyle, büyüyen Asya ekonomileri için Avrupa ve Afrika arasındaki ticaret güzergahlarının odak noktasında bulunması, bu hattın yapımını çok daha önemli hale getirmektedir." ifadelerini kullandı.
 
Turhan, "Hattın, Çin, Asya, Avrupa ve Orta Doğu'yu birbirine bağlayarak devasa bir altyapı ve ulaşım ağı oluşturulması amaçlanan Bir Kuşak Bir Yol Projesi’ne katkı sunacak olması da çok anlamlıdır. Bu projenin, 'Orta Koridoru', bizim deyimimizle 'Modern İpek Yolu'nun hayatiyet kazanması için son dönemde ülkemiz genelinde, doğu-batı ve kuzey-güney ekseninde çok büyük işlere imza attık. Bu nedenle, Londra'dan Pekin'e uzanan Demir İpek Yolu'nun hayata geçmesine de en başından beri stratejik bir mesele olarak yaklaştık. Hizmete açtığımız Marmaray ve Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu hattıyla da bu projeye olan destek ve inancımızı çok net bir şekilde ortaya koyduk." diye konuştu.
 
Hattın hizmete girmesiyle herkes için ticari hareketliliğin ciddi boyutlara ulaşılacağından herkesin kazançlı çıkacağına vurgulayan Turhan, "Bütçe büyüklüğü ve teknik özelliklerinin yanı sıra ülkemizin Bulgaristan sınırından İstanbul’a kadar uzanan güzergahıyla, Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi coğrafi olarak Türkiye’nin AB’ye bağlanmasını da simgelemektedir. Temelini atacağımız Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi'nin Çerkezköy-Kapıkule Kesiminin İnşası için ise 275 milyon Avro AB hibesi kullanılarak yeni bir rekora daha imza atılmış olacaktır. Yaklaşık 4 yıl sürecek olan inşaat çalışmaları esnasında ihtiyaç duyulacak iş gücü diğer projelerimizde olduğu gibi yine bölgeden temin edilecektir. Hattın hizmete girmesiyle ticari hareketlilik ciddi boyutlara ulaşacağından herkes kazançlı çıkacaktır." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 204 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Uluslararası Beytülmakdis Sempozyumu Mardin’de Düzenlenecek
  • Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin İlk Meclisi toplandı
  • TAZİYE YEMEKLERİ SORUNU ÇÖZÜM BEKLİYOR
  • Turizmin duayenleri Mardin’de buluşuyor.
  • Mardinspor Kepezspor'a yenildi
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA