• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Halk kütüphanesinde kurs hizmeti.
25 Ekim 2019 Cuma 09:40

Halk kütüphanesinde kurs hizmeti.

​Bağlar Belediyesi, hizmete kazandırdığı halk kütüphanesini aynı zamanda TYT-AYT kurslarına çevirerek eğitim merkezine dönüştürdü.
Diyarbakır merkez Bağlar Belediyesi tarafından Şeyh Şamil Mahallesi’nde inşa edilen halk kütüphanesi, kütüphane işlevinin yanı sıra tam teşekküllü eğitim merkezine dönüştürülerek bölgedeki yoksul öğrencilerin umudu haline geldi.
 
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün destek verdiği proje ile üniversite adaylarına ücretsiz kurslar verilmeye başlandı.
 
Modern bir şekilde restore edilen, teknolojik imkanlarla donatılan halk kütüphanesi, öğrenciler için cazip hale gelirken yoksul ve dar gelirli öğrencilere sağladığı imkanlarla özel eğitim kurumlarını aratmıyor.
 
Bağlar Belediyesi’nin Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile koordineli hayata geçirdiği üniversite adaylarına yönelik TYT-AYT kurslarına yoğun başvurular oldu. 12 sınıftan oluşan kurslara 400 kişi başvuruda bulunurken, diğer başvuruların değerlendirilmesi için de imkân yaratılmaya çalışılıyor.
 
Ekonomik sıkıntı yaşayan ailelerin çocukları için tüm imkanları seferber ettiklerini belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, "Burada yetişen çocuklarımız inşallah yarınların Türkiye’sinde söz sahibi olacak. Eğitimin yanı sıra eğitim setini de ücretsiz olarak hediye edip kendilerine her türlü imkânı sağlıyoruz." dedi.
 
Beyoğlu, "Eğitime yapılan tüm hizmetler birlik ve beraberliğimizin mihenk taşıdır. Bağlar Belediye başkanı olarak sosyal ve gönül belediyeciliğe önem verdiğimiz gibi olmazsa olmaz kriterlerimizden biride eğitime verdiğimiz önemdir. Bu amaçla ekonomik sıkıntılardan dolayı okuyamayan öğrencilerimize katkıda bulunmak amacıyla ücretsiz olarak TYT-AYT kurslarını açtık. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Müdürlüğümüz büyük katkı sundular. Onlarla tam uyum ve koordineli olarak bu hizmeti kazandırdık. Alanında uzman öğretmenlerimiz tarafından dersler ücretsiz verilecek. Herkes bu konuda öğrencilerimizin hak ettikleri başarılı eğitimi alabilmesi için fedakârlık yapmaktadır. Ben hepsine canı gönülden teşekkür ederek öğrencilerimize başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.
 
“Türkiye’mizin yarınları sizlerin elinde”
 
Açılıştan sonra sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet eden Beyoğlu, "Biz eğitime özel önem veriyoruz. Ülkemizin ve toplumumuzun geleceği sizlersiniz. Bizler tüm imkanları sağlarken sizlerden de kendi geleceğiniz, Türkiye’miz ve milletimiz için eğitim işine dört elle sarılmanızı istiyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)
 
 
Bu haber toplam 199 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Polis uygulama noktasında kaza: 3 Yaralı
  • MİDYAT'TA ÇOCUKLAR BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLADI
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA