• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Habeş Kanyonu turizme kazandırılacak.
06 Kasım 2019 Çarşamba 17:53

Habeş Kanyonu turizme kazandırılacak.

​Doğa tutkunları tarafından keşfedilmesi beklenen ve “Saklı Cennet” olarak da adalandırılan Habeş Kanyonu turizme kazandırılacak.
Gaziantep’in Araban ilçesine bağlı Köklüce (Ardıl) Mahallesi’ndeki (köy) Ardıl Çayı deresinden Araban Ovası'nın ortasından geçerek Fırat Nehri'yle birleşen nehir kıyısındaki Habeş Kanyonu, Birecik Barajı’nın sularının yükselmesinden dolayı kanyonun içinden akan su 5-6 metre boyunca yükseldi.
 
İlçeye bağlı Hisar Mahallesi’nden (köy) Habeş Kanyonu’nun Fırat Nehri'yle birleştiği uç bölgesinin en yüksek noktasından kanyonun doğal güzelliklerinin tümü görülebiliyor. Derenin kenarlarında meşe, melengiç, dikenli meşe ve çınar ağaçları yer alan kanyon, bölgenin doğal güzelliklerini yansıtıyor.
 
Bugüne kadar keşfedilmemiş muhteşem doğal güzelliğiyle görenleri büyüleyen Habeş Kanyonu’nun yürüyüş ve tırmanma parkuru olarak dağcılık tutkunlarına açılması için çalışmalar başladı.
 
Kent protokolü ile birlikte Habeş Kanyonu’nu ilk kez gezen ve incelemelerde bulunan Gaziantep Valisi Davut Gül, dünyanın en güzel 10 kanyonundan biri olan Habeş kanyonunun turizme kazandırılacağını söyledi.
 
Tarihi boyunca değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış Gaziantep’in Araban ilçesi sınırlarındaki kanyonun kendisini çok etkilediğini belirten Gül, "Yaklaşık 15 kilometrelik yürüyüş ile olağan üstü güzellikte bir kanyonu görme fırsatı yakaladık. Bu kanyonu Gazianteplilere ve Türkiye’ye tanıtmak istiyoruz. Bizleri heyecanlandıran bir kanyon. Bu kanyonun sonuna kadar gidip, tüm güzelliklerini görmeyi hedefliyorum." dedi.
 
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de Araban ilçesinde bulunan Habeş Kanyonu’nun adeta saklı bir cennet olduğunu ve kanyonun dünyaya tanıtımı amacıyla çalışmalara başlanacağını bildirdi.
 
 “Dünyanın ve Türkiye’nin en güzel parkurlarından biri olacak”
 
Habeş Kanyonu’nun etkileyici özelliğine dikkat çeken Şahin, “Memleketimizin her yerinde ayrı bir saklı cennet var. Kanyonlar, Anadolu’nun en güzel hazineleri. Araban Habeş Kanyonu muhteşem. ‘Kanyon Turizmi’ dünyada yükselen bir değer. Kanyon turizmi ile ilgili dağcıları ve diğer networkleri bölgeye getirmeyi amaçlıyoruz. Bu parkurun turizm açısından gerekli altyapısını hazırlayacağız. ‘Kanyon görmek istiyorum’ diyen bütün uluslararası dağcıları ve meraklıları bu bölgeye getirmeyi hedefliyoruz. Burası dünyanın ve Türkiye’nin en güzel parkurlarından biri olacak.” dedi. (İLKHA)
 
 
 
Bu haber toplam 150 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA