Midyat’ta 150 kişiye istihdam olanağı sağlayacak tekstil atölyesi, düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Midyat Kaymakamı Fatih Akkaya, Belediye Başkan Yardımcısı M. Tevfik Baysal, Genç İşadamları Derneği Başkanı Zeki Haşimoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye Başkan Yardımcısı M. Tevfik Baysal ve Genç İşadamları Derneği Başkanı Zeki Haşimoğlu, okunan duanın ardından açılış kurdelesini birlikte kesti.
Bölgede son yıllarda sağlanan huzur ve güven ortamıyla birlikte Midyat’ta birbiri ardına, tekstil atölyeleri açılıyor. Midyat’ta faaliyete geçen Altunışık Tekstil Atölyesi şehrin ekonomisine önemli katkılar sağlarken, gençler için de iş umudu oldu.
İlçede özel girişimle kurulan tekstil atölyesi sayesinde evlerinde işsiz oturan ev kadınları ve genç kızlar başta olmak üzere birçok kişi üretime katıldı. Çalışacak iş bulamadıklarından dolayı batıya gitmek zorunda kalan gençler kentte tekstil atölyelerinin açılmasıyla birlikte yeniden memleketlerine dönmeye başladı.
Atölyelerde çalışan ve çoğunluğunu genç kızların oluşturduğu işçiler batıda tekstil sektöründe çalıştıklarını, atölyelerin açılmasıyla birlikte bu göçten kurtulduklarını söylediler.
Altunışık Tekstil Atölyesi Yöneticisi Sabri Altunışık, ülkede yaşanan ekonomik krize inat tekstil atölyesi açtıklarını belirterek, atölyenin Midyat’taki insanlar için bir umut olduğunu söyledi.
Atölye sayesinde Midyat’ta ciddi bir istihdam meydana geleceğini kaydeden Altunışık, “İnsanları iş sahibi yapmak, ekmek kazanmalarını sağlamak çok önemlidir. İlçede önceden iş imkânları olmadığı için büyük şehirlere çalışmaya giden insanlarımız artık bulundukları yerde çalışabilecekler. Sadece Midyat değil çevre il ve ilçelerden de çalışmak için bize başvuranlar oluyor. Buradaki insanlara yatırım yapmak boynumuzun borcu” dedi.
Bölgenin artık yatırımlarla gündeme gelmesi gerektiğini aktaran Altunışık, “Buralar terörle çok anıldı. Terör var diye buralara kimse gelmedi ve yatırım yapmadı. Bölgemizin artık terörle değil yatırımlarla gündeme gelmesini istiyoruz. Artık o günlerin eskilerde kaldığını görmeleri için iş adamlarının buralara gelmesi gerekiyor. Buralarda işsizlik çok fazladır. İşadamları el ele verip buralarda istihdam sağlarsak, iş sahaları açarsak insanlarımızın kalkınacağına inanıyoruz” diye konuştu.
Açılış töreninde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı M. Tevfik Baysal ise, burada çalışanların küçümsenmemesi gerektiğini belirterek, “Umudumuz bu hizmetin uzun vadeli düşünülerek sürdürülmesi ve çalışanların sayında artışa gidilmesidir.” dedi.
Yerli ve yabancı bütün iş adamlarını Midyat’a yatırım yapmaya davet ettiklerini kaydeden Genç İşadamları Derneği Başkanı Zeki Haşimoğlu da, yatırım yapılması halinde her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Atölyenin açılışında konuşan Haşimoğlu, bu atölyede çalışacak olan gençlerin artık batıda pamuk ve fındık tarlalarında çalışmalarına gerek kalmayacağını ifade etti.
Bu habere toplam 3 yorum yazılmıştır.
Sami
[ 03 Ağustos 2010, 20:49 ]
Lokman ve sabri dayı yeni işiniz hayırlı ve uğurlu olsun Allah utandırmasın...
asd
[ 26 Temmuz 2010, 01:46 ]
bak bu güzel işte
yatırım yapan cesur iş adamlarımıza teşekkür ederiz .ser xerebe.ALLAH utandırmasın.bizlere bu tür haberleri video çapında bize ulaştırarak bilgilendiren habercilerimize minnetarız.....
Yorumların tamamını okumak için tıklayın.