• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Güneydoğu’nun en büyük cami ve külliyesinin yapımı sürüyor
05 Ağustos 2021 Perşembe 14:57

Güneydoğu’nun en büyük cami ve külliyesinin yapımı sürüyor

Batman Esentepe’de yapımı devam eden Güneydoğu’nun en büyük cami ve külliyesinin kaba inşaatının tamamlanmak üzere olduğu bildirildi.
 
Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Esentepe'de geçen yıl yapımına başlanan ve Necat Nasıroğlu Vakfı tarafından yaptırılan Külliye inşaatını yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.
 
Külliye inşaatında hummalı bir çalışmanın devam ettiğini belirten Müftü Erhan, “Yaklaşık 100 kişilik ekiple külliyenin tamamlanması için yoğun çaba ve gayret sarf ediliyor. Yaklaşık bir yıldır devam eden inşaat çalışması sonucu kaba inşaat tamamlanmak üzere iken, ince işçiliğe de en kısa zamanda başlanacaktır.” dedi.
 
Caminin Güneydoğu’nun en büyük külliyesi özelliğine sahip olduğunu aktaran Erhan, “Necat Nasıroğlu Külliyesi tamamlandığında 8 bin kişilik caminin dışında, üç yüz kişilik Kütüphane, gençlik merkezi, Kur’an kursu, aile ve dini rehberlik bürosu, bin kişilik konferans salonu, nikah Salonu, kitap cafe, 600 kişi kapasiteli taziye evi, 500 araçlık otopark gibi çeşitli sosyal donatılarla hizmet verecek olup çevresinde de 2’nci millet bahçesi ve kent meydanı yapılacak.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)
 
Bu haber toplam 310 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA