• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Günbegi BİK, Mardinde  önemli projlere imza attı.
21 Ekim 2019 Pazartesi 13:30

Günbegi "BİK, Mardin'de önemli projlere imza attı".

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulunun aldığı karar çerçevesinde Mardin Basın İlan Kurumu Şubesi, BİK Diyarbakır Şubesine bağlanıyor.

Mardin'de, 01 Aralık 2019 tarihinde fiziki mekanı kapanacak olan  Basın İlan Kurumu Mardin Şubesi 5 yılda yaptığı başarılı çalışmalarla önemli projelere imza attı.

Basın İlan Kurumu Mardin Şube Müdürü Adnan GÜNBEGİ, 2014 yılından beri Mardin'de basın alanında önemli projelere imza attıklarını belirtti.

Görev yaptığı 5 yıllık süre zarfında yaptığı  çalışmalar ve hizmetleri hakkında, basın mensuplarıyla paylaşan Basın İlan Kurumu Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi, 02 Mayıs 2014 yılında Mardin'de açılan Basın İlan Kurumu, ilde görev yapan yerel basın mensupları ile birlikte çok önemli projelerde, birlikte çalışma fırsatı yakaladıklarını  söyledi.

Geldiğimiz günden beri yerel basının güçlenmesi için var gücü ile çalıştığını belirten Günbegi," Bu süre zarfında bir çok proje hazırladık. Ve hayata geçirdik. İlk önemli projemiz, Kasım 2014'te yerel gazetelerin barkod uygulamasına geçmesini sağladık. 2015 yılı Ocak ayından itibaren BİK Mardin Şubesi olarak, gazetelerin okunurluklarını ve prestijlerini arttırmak için kentin farklı noktalarına, sponsorlar aracılığıyla ücretsiz gazete stantlarının kurulması sağladık"dedi.

Yerel Basının Mardin'de kalitesi arttı

Basın İlan Kurumu Mardin Şubesi olarak her zaman Mardin'de güçlü ve kaliteli gazete yayınları çıkması için mücadele verdiğini ifade eden Günbegi," 25 - 26 Temmuz 2015 tarihleri arasında Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti ile Mardin Gazeteciler Cemiyetiyle ortaklaşa Mardin yerel basınının görsel ve içerik bakımından daha başarılı olması için 13 yerel gazete yetkilisine '’Temel Gazetecilik ve Sayfa Tasarım Programı Eğitim Semineri'’ düzenledik. Ayrıca 25 – 26 Kasım 2017 tarihleri arasında Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği(MÜSİAD) Basım, Yayın ve Medya Sektör Kurulu tarafından MÜSİAD Mardin Şubesi ile Ortaklaşa “Yerel Medyada Dönüşüm ve Yeni Arayışlar, Sorun ve Çözüm Önerileri'‘ konulu toplantıya imza attık" ifadelerini kullandı.

Yerel basının güçlenmesi için çalıştık

Mardin'de Yerel gazetelerin güçlenmesi ve personel kalitesinin artırılması içinde Yeni Nesl Gazetecilik eğitim ve İstihdam programı düzenlediklerini kaydeden Günbegi,“Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programına” katılan 25 kursiyerden, 22’si sertifikalarını aldı. Bunlardan 18‘i basın işletmelerinde istihdam edildi. Bu program boyunca eğitmenler ve kursiyerler toplam 170 gece konaklayarak Mardin ekonomisine önemli bir katkı sağladı. Aynı şekilde 01 – 22 Ekim 2018 tarihleri arasında Diyarbakır ilinde, Diyarbakır İŞKUR İl Müdürlüğüyle ortaklaşa gerçekleştirilen “Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programına”  resmi olarak 25 kursiyer katıldı. 36 kişiye eğitim verildi. Bunlardan 24 kursiyer basın işletmelerinde istihdam edildi. 27 - 28 Şubat 2018 tarihleri arasında Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ile birlikte Mardin yerel basınının geliştirilmesi için 13 gazete çalışanından 26 kişiye '’Yazılı Basında Mizanpaj ve Haber Dilinin İyileştirilmesi'’ eğitimi verildi"şeklinde konuştu

Üzerimize düşen görevi yerine getirdik

Bu süre zarfında daha sayamadığımız bir çok projeye imza attıklarını vurgulayan Günbegi,"  Mardin basını ve Mardin için çalıştık. Mardin Basın İlan Kurumu 01 Aralık 2019 tarihinden itibaren BİK Yönetim Kurulunun aldığı karar ile Mardin şubesinin BİK Diyarbakır Şubesine bağlanacaktır. Bundan sonra farklı yerlerde yine Basın camiasına hizmet edeceğiz. Mardin benim için çok şey ifade ediyor. Burada çok güzel anılarımız oldu. Dostluklarımız oldu. Mardin basını ile iyi bir diyaloğumuz var. Bu diyaloğu inşallah devam ettireceğiz. Mardin basının güçlenmesi için yerel gazetelerin yöneticilerine  büyük görevler düşmektedir. Biz üzerimize düşen görevi, BİK Yönetim Kurulumuzun ve Genel Müdürümüz ile başta Sn Valimiz, Kaymakamlarımız, Protokol Üyelerimiz ve basın mensuplarının desteğiyle  yerine getirdiğimize inanıyorum"diye konuştu.

HABER : BASIN İLAN KURUMU

c03d3e2b-4cf7-4c9a-9370-f7ed60e39e6f.jpg

Bu haber toplam 236 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA