• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Göz kapak estetiğinde en çok sorulan sorular
23 Mayıs 2018 Çarşamba 11:50

Göz kapak estetiğinde en çok sorulan sorular

Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.Şeyda Atabay, Göz kapak estetiğinde en çok sorulan sorular konusunda bilgilendirdi.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.Şeyda Atabay, Göz kapak estetiğinde en çok sorulan sorular konusunda bilgilendirdi.

Op.Dr.Şeyda Atabay, gözlerimizi bir bütün olarak değerlendirmek gerektiğini ifade ederek, "Gözlerimizin sağlıklı görebilmesi için göz kapaklarının da sağlıklı olması şarttır. Bu nedenle göz kapak sorunlarının gerek hastalık gerekse estetik amaçlı olsun altındaki gözü de bütün olarak değerlendiren göz doktorlarınca tedavi edilmesi uygundur. Göz kapakları anatomisi çok özeldir. Ve bu anatomiye hakim olmayanlarca yapılan herhangi bir müdehale geri dönüşü olmayan sorunlara, görme kayıplarına neden olabilmektedir. Göz kapak hastalıkları ile ilgilenen göz hastalıkları birimine Oküloplasti adı verilmektedir" dedi.

Göz kapağı ameliyatlarında gevşemiş dokuların sıkılaştırıldığını veya fazlasının çıkartıldığını anlatan Op.Dr.Şeyda Atabay, "Ameliyat öncesi dokular ölçülerek yapılacak ameliyat belirlenir. Yeterli bir doku çıkarımı yapılmalıdır. Çünkü agresif tedaviler göz kapanma sorunlarına neden olmaktadır. Yeterli bir tedaviden sonra dokularda geri bozulma olmaz. Ancak yaşlanmayı ve yerçekimini durdurmak gibi bir etkimiz olmadığından zamanla dokular yaşla birlikte bir miktar gevşer. Ancak bu 10 yıllar sonra karşılaşılacak bir durumdur" dedi.

Ameliyatlar sonrasında gözün kapatılmasına gerek olmadığını söyleyen Op.Dr.Şeyda Atabay, "Sadece yaranın üzerine şerit şeklinde bant yapıştırılır. Bu bant 24 saat sonra çıkartılır. Hiç bir sebeple gözü tamamen kapatmayız" diye konuştu.

Göz kapak ameliyatları lokal anestezi yani bölgesel uyuşturulma ile yapıldığını ifade eden Op.Dr.Şeyda Atabay, " Anestezi sonrası hastamız ağrı duymaz. Uyanıktır ve bizimle iletişim halindedir. Ameliyat sonrası hemen buz tedavisine başlıyoruz. Bu sayede ağrı morarma ve şişlik olmasını olabildiğince azaltıyoruz. Ameliyat sonrası bazı hastalarımız sadece tek tablet ağrı kesiciye ihtiyaç duyarlar yada hiç ağrı kesici kullanmalarını gerektirecek ağrıları olmaz. Gayet konforlu bir ameliyattır. Ameliyat sonrasında dikişler olacaktır ve bunlar 1 hafta sonra alınması gerekmektedir. Bu nedenle kalabalık ortamlarda çalışacak hastalarımızın 1 hafta sonra dikişler alındıktan sonra çalışmaları uygudur. Ancak home ofis tarzı çalışan hastalarımız tozlu ortamlarda olmamaları koşulu ile 3-4 . günlerde işlerine dönebilirler." şeklinde konuştu.

 

Kaynak:
Bu haber toplam 212 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA