• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Girdi fiyatlarından dolayı çiftçiler zor günler yaşıyor
31 Mart 2020 Salı 13:21

Girdi fiyatlarından dolayı çiftçiler zor günler yaşıyor

Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar, Coronavirus salgını nedeniyle çiftçiler olarak üzerine düşen görevin bilincinde olduklarını ancak, çiftçilerin de girdi fiyatlarından dolayı zor günler yaşadıklarını söyledi.
Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Hikmet İpar, ülkede meydana gelen Coronavirus (Covid-19) salgını hakkında çiftçilerin üzerine düşeni yapabilmesi için açıklamalarda bulundu.
 
"Gıda güvenliğinin sağlanabilmesi için bakanlığın bir dizi tedbir alması gerekmektedir"
 
Gıda güvenliği ve ihtiyacının ön planda olduğu bu dönemde çiftçilerin tarlada üretimini gerçekleştirmesi gerektiğini söyleyen İpar, "Günümüzde ülke genelinde yaşanan Covıd-19 virüsünün engellenebilmesi açısından çiftçilerimiz, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Ziraat Odalarımız kendilerine düşen görevin bilincindedir. Ancak, ülke koşullarında girdi fiyatlarının yüksek oluşu ve ürünlerimizin hasat döneminde değerinde satılmaması çiftçilerimizi oldukça zor durumda bırakmıştır. Gıda güvenliği ve ihtiyacının ön planda olduğu bu dönemde çiftçilerimizin tarlada olup üretimini gerçekleştirebilmesi için Bakanlığımızın bir dizi tedbir alması gerekmektedir. Öncelikle çiftçilerimize ödenecek desteklerin zamanında ödenmesi, çiftçilerimizin tarlasını tekrar işleyebilmesi için girdi fiyatlarının aşağıya çekilmesi ve ürün fiyatlarının hasattan önce belirlenmesi gerekmektedir. Çiftçilerimizin mali durumunun iyileştirilmesi açısından zirai borçlar, faizsiz olarak ertelenmeli ve çiftçilerimize ek kredi desteği uygulaması başlatılmalıdır." dedi.
 
Çiftçilere de seslenen İpar, "Sevgili çiftçi kardeşlerim! Doğal hayattan kopma noktasına ve suni bir yaşamı sadece teknolojiye dayanarak hükmü kendisinde addeden dünyanın tekrar toprağa muhtaç olduğunu görüyoruz. İşte vazgeçilmez tek yer, toprak eseri olduğumuz bu toprakların kıymeti ortaya çıkmıştır. Dilerim devletler çiftçisine hakkettiği önemi verirler. Ürettikleri kimyasallardan vazgeçip organik ve sağlıklı yaşam için toprağı ve onun işleyicisi çiftçiyi kollarlar. Zaten geldiğimiz bu hoş olmayan ortamda dünyanın ve memleketimizin, çiftçinin birinci derecede muhtaciyetinin bilinciyle yasa/kanun yapar, çiftçiye hakkı ve önemini teslim eder. Bu arada biz Ziraat Odalarına da çok iş düşer. Boş durmak, bizi, milletimize karşı, altından kalkamayacağımız borç yükler." ifadelerini kullandı.
 
Son yıllarda oldukça zor koşullarda üretim yapmaya çalıştıklarını, çiftçi camiası olarak üretmeye ve tarlaya inmeye devam edebilmeleri için destek isteyen İpar, "Halkımızın bu günleri daha kolay atlatması noktasında üretmeye ve taşın altına elimizi koymaya hazırız. Biz senin için tarladayız, sen evde kal Türkiye!" dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 858 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Polis uygulama noktasında kaza: 3 Yaralı
  • MİDYAT'TA ÇOCUKLAR BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLADI
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA