• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gençler üniversiteye Haliliye Belediyesiyle hazırlanıyorlar
09 Şubat 2018 Cuma 10:55

Gençler üniversiteye Haliliye Belediyesiyle hazırlanıyorlar

Haliliye Belediyesi, Bahçelievler Eğitim ve Gençlik Merkezinde üniversiteye hazırlanan sayısal, sözel ve eşit ağırlık alanlarındaki öğrenci ve mezunlara...

Haliliye Belediyesi, Bahçelievler Eğitim ve Gençlik Merkezinde üniversiteye hazırlanan sayısal, sözel ve eşit ağırlık alanlarındaki öğrenci ve mezunlara yönelik üniversite hazırlık eğitimi kurslarını sürdürüyor.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'un talimatlarıyla gençlerin eğitimine yönelik her türlü alanda çalışma yürüten Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, çeşitli sınavlara hazırlanan gençlere de ortamlar oluşturmaya devam ediyor. Gençlere yönelik yürüten eğitim çalışmaları kapsamında Bahçelievler Eğitim ve Gençlik Merkezi binasında, üniversiteye hazırlanan öğrenci ve mezunlara yönelik tüm branşlardan, alanında uzman öğretmenler tarafından kurs faaliyetleri sürdürülüyor. Sayısal, sözel ve eşit ağırlık alanlarındaki öğrencilere program dahilinde matematik, geometri, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya, felsefe, edebiyat ve Türkçe dersleri veriliyor. 8 sınıfta oluşturulan ders programına göre, 300 öğrenci üniversiteye hazırlanıyor. 12. Sınıf öğrencilerine yönelik de, akşam derslerinin yapılmasıyla ilgili kayıtların devam ettiği eğitim merkezinde, yeterli sayıya ulaşılması durumunda gece dersleri de yapılacak.

Öğrencilere ders anlatımı, soru çözümü, deneme sınavları, takip sistemi gibi eğitim faaliyetlerinin yanı sıra sinema, gezi, piknik gibi sosyal faaliyetlerde periyodik olarak düzenleniyor. Öte yandan, 20 Aralık 2017 tarihinde eğitim merkezimizde yapılan deneme sınavlarının ardından öğrencilerin motivasyonunu arttırmak amacıyla 139 öğrencinin katıldığı sinema faaliyeti gerçekleştirilmişti.

 

Kaynak:
Bu haber toplam 438 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA