• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gaziantep’ten yüzbinlerce kişi Çanakkale’yi ziyaret etti
10 Kasım 2021 Çarşamba 10:30

Gaziantep’ten yüzbinlerce kişi Çanakkale’yi ziyaret etti

Şahinbey Belediyesi’nin Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıl etkinlikleri kapsamında başlattığı “Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına” projesi kapsamında 111 bin öğrenci ve vatandaş Çanakkale’yi ziyaret etti.
111 bin öğrenci özel uçakla Çanakkale'ye giderek Gelibolu Yarımadası'ndaki savaş alanlarını ve şehitlikleri rehber eşliğinde ziyaret ediyor.
 
Öğrenci ve vatandaşlar, Çanakkale’yi ziyareti sırasında birçok ilki de bir arada yaşıyor. İl defa uçağa, vapura binen ve Gaziantep dışına çıkan bazı öğrenciler, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ettiler.
 
“Çanakkale yüzyılın destanıdır”
 
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Çanakkale’de verilen destansı mücadelenin tüm dünyaya örnek olduğunu belirtti.
 
Tahmazoğlu, “Çanakkale bizim tarihimizde çok önemli bir yere sahip. Çünkü Çanakkale’de yüzyılın destanı, inancın zaferi ile yazıldı. Çanakkale ‘İman varsa imkanda vardır’ın canlı bir tezahürüdür. 15 yaşındaki gençlerimiz ve ecdadımız yedi düvele karşı destansı bir mücadele ortaya koymuşlardır.” dedi.
 
Çanakkale’de verilen mücadelenin önemine dikkat çeken Tahmazoğlu, “Çanakkale’ye ziyaretler gerçekleştirdik. Ecdadımıza teşekkür ziyareti gerçekleştiriyorsunuz. Türkiye’de yaşayan herkesin mutlaka Çanakkale’yi ziyaret etmesi lazım. Bu nedenle Şahinbey bölgesindeki tüm lise öğrencilerimize Çanakkale’ye ziyaret imkanı sunuyoruz. Uçak ile günübirlik bir ziyaret yapıyoruz ve bu Türkiye’de bir ilk. Öğrencilerimizi edatlarıyla bir araya getirerek tarihlerini öğretiyoruz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 462 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA