• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GAZETECİLER KAYMAKAM SOLMAZ İLE MİDYATIN SORUNLARINI KONUŞTU
04 Ekim 2022 Salı 09:53

GAZETECİLER KAYMAKAM SOLMAZ İLE MİDYAT'IN SORUNLARINI KONUŞTU

Gelişen ve büyüyen Tarihi ve Turistik kadim İlçe Midyat'ın güncel bazı sorunları çözüme kavuşturulması amacıyla Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği tarafından Kaymakam Ahmet Solmaz'a iletildi.

Midyat Turabdin Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman İş, Başkan Yardımcıları Selahattin Erol ve Süleyman Tunç , Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Halis Nayıfoğlu ve Abdullah Uzuner, Midyat'ın sorunları ile ilgili olarak Midyat Kaymakamı  Ahmet Solmaz ile bir araya gelindi.

Gelişen ve büyüyen Tarihi ve Turistik kadim İlçe Midyat'taki güncel sorunlar Midyat Kaymakamı Solmaz'a iletildi.

Kaymakam Solmaz ile paylaşılan sorunlardan bazıları şöyle;

Midyat-Estel arasındaki bulunan ve yayaların kullandığı kaldırımların ışıklandırılması.

Bulunduğu yer nedeniyle yaklaşık 5 yıldır gerekli şekilde istifade edilmeyen Midyat Hükümet Konağı yanındaki çadırların kaldırılması ve yerlerine Hükümet Konağına gelen misafirler için oto park yapılması.

Midyat'ta sıkışan trafiği rahatlatacak Çevre yollarının yapılması.

Aşırı hız yapan sürücülerin önüne geçilmesi ve kazaların önlenmesi için şehiriçinde Elektronik Denetleme Sistemi EDS'nin hayata geçirilmesi.

Organize Sanayi Sitesinin bir an önce faaliyete geçmesi ve Büyük ölçekli Tekstil Firmalarının Organize Sanayi sitesine taşınması.

Şehiriçi minibüs hattının gece saat 10:00'a kadar hizmet vermesi ve Midyat Devlet Hastanesi yönünde de aktif olarak çalışması ve maddi imkanları olmayan vatandaşların Şehiriçi Minibüsleri kullanması.

Nöbetçi Eczane sayısının arttırılması.

Durma aşamasına gelen Mardin-Midyat arası karayolunun tekrardan yapımına başlaması için gerekli merciler nezdinde girişimlerin başlatılması.

"Midyat'ın sorunlarını asgari seviyeye indirmek için çaba sarf ediyoruz"

Yapılan ziyaret ile ilgili memnuniyetlerini dile getiren Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz ise, Midyat'a geldikleri günden beri Tarihi ve Turistik bir yer olan Midyat'ın gelişmesi ve vatandaşlarımızın sorunlarının asgari seviyeye indirilmesi için çalıştıklarını ve gayret gösterdiklerini belirterek, İşsizlik sorununa çözüm bulmak ve istihdamın sağlanması amacıyla da Midyat Kaymakamlığı tarafından İş arayanlar ile İşverenleri bir araya getiren İş Sen'de Midyat Projesini hayata geçirdiklerini ve işsizlerin iş bulması ve eleman arayan işverenlerin de eleman bulmasına katkı sağlamaya çalıştıklarını, ayrıca Midyat'ta turizm sektöründe faaliyet gösteren Restaurantlar, Cafeler, Oteller, Gümüşçüler (Kuyumcular) Kuruyemiş ve hediyelik eşya satan firmaları bir çatı altında toplamak, kaliteli hizmet, kaliteli ürün ve makul fiyat uygulamasının sağlanması ve gelen turistlerin alışverişinin sadece belli bir yerden değil esnafın genelinden yapması amacıyla Midyat Kültür ve Turizm Derneğinin kurulduğunu belirterek Turizmde, Eğitimde, Sağlıkta, Sosyal Yardımlar ve Projelerde Midyat'ın gelişmesi ve güzelleşmesi için ellerinden gelen tüm gayreti sarf ettiklerini dile getirdi.

 

Bu haber toplam 515 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA