• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fransada emeklilik reformu bir kez daha protesto edildi
16 Mart 2023 Perşembe 07:53

Fransa'da emeklilik reformu bir kez daha protesto edildi

Fransa’da sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin çağrılarıyla sokaklara inen binlerce kişi emeklilik reformunu bir kez daha protesto etti.
Fransa’da sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin çağrılarıyla sokaklara inen binlerce kişi emeklilik reformunu bir kez daha protesto etti.
 
Fransa’da emeklilik yaşının kademeli olarak 62’den 64’e yükseltilmesini öngören ve tepkilere neden olan emeklilik reformu bir kez daha protesto edildi.
 
Sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin çağrısı üzerine Fransa Ulusal Meclis yakınındaki Invalides Meydanı'nda toplanan protestocular, "Defol Macron", "Reform geri çekilene kadar greve devam edeceğiz", "Hep birlikte kazanacağız", "Emeklilik yaşının 60 olmasını istiyoruz" ve "Hükümetin dayatmalarına boyun eğmeyeceğiz" gibi sloganlar attı.
 
Geçtiğimiz 11 Mart Cumartesi gecesi tepkilere neden olan emeklilik reformu Fransız Senatosu'nda oylamaya sunulmuş ve 112'ye karşı 195 oyla kabul edilmişti.
 
Fransa Başbakanı Elisabeth Borne oylamanın ardından yaptığı açıklamada, hükümetin, reform paketini parlamentodan geçirmek için de çoğunluğa sahip olduğuna inandığını söylerken, "Senato'da bu akşam emeklilik reformu ile ilgili yapılan oylamada önemli bir adım atıldı" demişti.
 
Komite tarafından hazırlanacak nihai taslak, son oylama için yarın hem Senato'ya hem de Ulusal Meclise sunulacak.
 
Yasaya göre Fransa’da bu yıl eylül ayından itibaren emeklilik yaşı her yıl yılda 3 ay kademeli olarak artırılacak, emeklilik yaşı 2027'de 63 yıl 3 aya, 2030’da ise 64 yıla ulaşacak.
 
Ülkede emekli olabilmek için 2027’den itibaren 43 yıl çalışmış olmak gerekecek. (İLKHA)551
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA