• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Fidan dikme kampanyasına büyük destek.
12 Kasım 2019 Salı 11:23

Fidan dikme kampanyasına büyük destek.

Türkiye genelinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen Milli Ağaçlandırma Günü münasebetiyle "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" programı kapsamında Gaziantep'te yaklaşık 150 bin fidan toprakla buluşturuldu.
Tarım ve Orman Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen "Geleceğe Nefes Projesi" kapsamında başlatılan fidan dikme kampanyasına Gaziantep halkı büyük bir destek verdi.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan kararla "Milli Ağaçlandırma Günü" olarak ilan edilen 11 Kasım'da, Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep'te de "Bugün Fidan Yarın Nefes" sloganı ile hayata geçirilen "Geleceğe Nefes" kampanyası kapsamında fidanlar toprakla buluştu.
 
81 ilde 2 bin 23 noktada daha yeşil bir Türkiye için 11 milyon fidanın toprakla buluştuğu kampanya ile Gaziantep'te de Gaziantep'te yaklaşık 150 bin fidan dikimi gerçekleştirildi. Fidan dikme kampanyasına Gaziantep Valiliği başta olmak üzere Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Orman İl Müdürlüğü, kentteki belediyeler, üniversiteler, öğrenciler ve vatandaşlar büyük bir destek verdi.
 
 
Dülük Baba Ormanı'nda gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğinde konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, Türkiye'nin her yanında aynı heyecanla fidanların dikildiğini söyledi.
 
"Daha fazla fidan dikmemiz gerekiyor"
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 11 milyon fidanın toprakla buluştuğunu aktaran Gül, "Hiç şüphesiz Türkiye'nin ve Gaziantep'in daha fazlasına ihtiyacı var. 1980'li yıllarda Gaziantep'te orman alanının yüzde 7 olduğunu görüyoruz, şu an yüzde 17 olduğunu görüyoruz. Yeterli mi? Elbette yeterli değil, daha fazla fidan dikmemiz gerekiyor. Diktiğimiz ağaç kadar da sahiplenmemiz gerekiyor. Bu anlamda Dülük Ormanı büyük bir örnek ve devlet eliyle kurulan ormana Gaziantepliler sahip çıktı. Buranın yaşatılmasını sağladı. 2023'e kadar 27 milyon fidan dikilecek. 6 milyon ağaç hemen dikilmeye başlanıyor." dedi.
 
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de "Dülük Baba Ormanı bize nefes getiren güzel bir örnektir. Şehrimizin çevreye duyarlı sanayi alt yapısı için mutlaka üretimle yeşili bizim bir araya getirmemiz gerekiyor. Dünya, 'sürdürülebilir kalkınma', 'ekonomik büyüme' diyor, bunun yanında çevreci kalkınmayı da amaçlıyor. Çevreye duyarlı kalkınma yapabilmemiz için bu kampanyayı devam ettirmemiz gerekiyor. 27 milyon fidan için 100'üncü yılda birlikte çalışacağız." diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Vali Gül ve protokol üyeleri, vatandaşlar ve çocuklarla birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi.
 
Üniversite öğrencilerinden kampanyaya destek
 
Gaziantep Üniversitesi öğrencileri de "Geleceğe Nefes" kampanyasına 3 bin fidan ile destek verdi.
 
Üniversitenin öğrenci toplulukları tarafından yapılan organizasyonla, Dülük Baba Ormanı'ndaki ağaç dikim etkinliğine öğrenciler ve üniversite çalışanları katıldı.
 
Gaziantep Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ayhan Doğan ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ali Eminoğlu'nun da destek verdiği kampanya ile 3 bin fidan dikildi.
 
Etkinliği değerlendiren Doğan, ilçelerde üniversiteye bağlı fakülte ve yüksekokulların da kampanyaya destek verdiklerini belirtti.
 
Fidan dikme kampanyasının Gaziantep'te büyük ilgi görmesinden mutluluk duyduğunu ifade eden Doğan, 81 ilde muhteşem bir ağaç kampanyasına şahit olduklarını ifade etti.
 
Yüz binlerce fidanın toprakla buluştuğu kentte Hasan Kalyoncu Üniversitesi'nde (HKÜ) de fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.
 
Üniversite öğrencilerinin yoğun bir ilgi gösterdiği etkinliğe katılan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Tunç ve Genel Sekreter Ümit Şahnaoğlu, öğrencilerle birlikte fidan dikimi gerçekleştirdi.
 
Fidan dikimlerini gerçekleştiren öğrenciler, etkinliğe katılan akademisyenleriyle beraber fidanların önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
11 bin 111 fidana can suyu verildi
 
Şehitkamil Belediyesi tarafından da Sinan Mahallesinde geniş katılımlı bir törenle düzenlenen fidan dikim etkinliği ile gelecek nesiller için 11 bin 111 fidan toprakla buluşturuldu.
 
Fidan dikim töreninde konuşan Şehitkamil Kaymakamı Ömer Kalaylı da, bu organizasyonun amacının, 7'den 70'e herkesi fidan sevgisiyle buluşturmak, fidan sevgisini daha da pekiştirmek ve geleceğe daha yaşanabilir, daha güzel ve daha yeşil bir dünya bırakmak olduğunu belirtti.
 
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da 10 yılda toplam 186 bin 374 fidan diktiklerini ifade etti. (İLKHA)
 
 
Bu haber toplam 154 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA