• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FASTte limit yükseliyor
15 Şubat 2022 Salı 10:04

FAST'te limit yükseliyor

Mesai saatleri dışında ve tatil günlerinde bankaların kapalı olduğu saatlerde işlem yapılabilmesini sağlayan havale sistemi FAST'te işlem limiti artırılıyor.
Merkez Bankası tarafından Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) sisteminin alışverişlerde ödeme yöntemi olarak kullanılması hakkında yapılan yazılı açıklamada, para transferlerinde 2 bin lira olan Fonların Anlık ve Sürekli Transferi FAST işlem tutarı limiti 5 bin liraya yükseltildiğini duyurdu.
 
"TR Karekod" kullanılarak gerçekleştirilecek iş yeri ödemelerinde ise tek seferde 10 bin liraya kadar ödeme yapılabilecek.
 
Merkez Bankasının almış olduğu kararlar 21 Şubat itibariyle yürürlüğe girecek.
 
Merkez bankasının yapmış olduğu açıklamada "7/24 anlık para transferine olanak sağlayan FAST Sistemi aracılığıyla günlük ortalama 3,5 milyon adet ödeme gerçekleştirilmekte olup, transferler müşteri hesapları arasında bir saniyeden daha kısa sürede tamamlanmaktadır. Ezberlenmesi ve kullanılması zor olan IBAN numaraları yerine, telefon numarası, kimlik numarası veya e-posta adresi ile kolay ve hızlı bir şekilde FAST ödemesi yapılabilmesine olanak sağlayan Kolay Adresleme Sistemine kayıt olan kullanıcı sayısı 15,5 milyona ulaşmıştır." belirtildi.
 
FAST Sistemine ilişkin daha detaylı bilgiye ve tanıtım içeriğine https://fast.tcmb.gov.tr adresinden erişilebilmektedir. (İLKHA)
Bu haber toplam 268 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA