• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FARKINDALIK YARATAN KADINLARA MODOKO’DAN TAM DESTEK!
06 Mart 2021 Cumartesi 10:06

FARKINDALIK YARATAN KADINLARA MODOKO’DAN TAM DESTEK!

Türkiye’nin en büyük açık hava mobilyacılar çarşısı MODOKO, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi başlattı.
Şiddet görüp ailesini geçindirmek için, el yapımı bebekler üretip satan kadınlara destek olmak için yürütülen projede, el yapımı bebekler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde MODOKO’nun sosyal medya hesapları ve farklı radyo kanalları üzerinden MODOKO takipçilerine hediye edilecek.
 
“Mobilyanın Başkenti” MODOKO, son dönemlerde artan kadın şiddetine dikkat çekmek ve bu konuda farkındalık yaratmak için 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde mobilya sektöründe ilk defa bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor. Kocasından şiddet görüp Mor Çatı Kadın Sığınma Vakfı’ndaki kadınların hayatlarına dokunmak, üreten kadınlara destek olmak için MODOKO, kadınların ailelerini geçindirmek için üretip satışlarını gerçekleştirdikleri oyuncak bebeklerden satın aldı. MODOKO, kadınların üretimini destekliyor ve üretken kadınlar bu bebeklerden elde ettikleri kazancını Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’na bağışlıyor. “Üzgün Kadın Yüzlü” el yapımı bebeklerle farkındalık yaratmak ve kadının kadına desteği amaçlanıyor. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne özel, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, şiddet konusunda farkındalık yaratmak isteyen kadınların ürettiği el yapımı bebekler (50 cm boyunda) MODOKO sosyal medya hesaplarında çekilişle ve Radyo MODOKO’da, 8 Mart günü itibariyle 3 hafta boyunca her pazartesi yapılacak olan yayınla yine bu bebeklerden hediye edilecek. Yine “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne Özel” Hilal Özgani ile RADYO D canlı yayını değerli konuklarıyla 8 Mart Pazartesi günü 13:00-16:00 saatleri arası MODOKO’da canlı yayın aracı ile yayın yapılacak. MODOKO sosyal sorumluluk projesi kapsamında, şiddet konusunda farkındalık yaratmak isteyen kadınların ürettiği el yapımı bebekleri canlı yayın aracının yanına gelen ve Radyo D canlı yayınına telefonla bağlanan dinleyicilere hediye edilecek. Konuyla ilgili açıklama yapan MODOKO Başkanı Koray Çalışkan, “MODOKO olarak yarım asırdır ülke ekonomisi için üretmeye, ekonomiye değer katmaya devam ediyoruz. Ancak biliyoruz ki güçlü kurumlar ekonomide yarattıkları değerler kadar topluma kattıkları değerlerle de var olmalıdırlar. Bu yüzden de MODOKO olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde sosyal sorumluluk projemizle yer almak istedik. Gördük ki kadına şiddet toplumun kanayan yarası haline geldi. Kadına şiddet konusuna dikkat çekmek üzere yıllardan beri çalışmalarıyla ses getiren Mor Çatı Kadın Sığına Vakfı aracılığıyla önemli bir projeye imza attık. Amacımız kadına şiddet konusuna dikkat çekmek ve üreten kadınlarımızın yanında olabilmek. Umarız bu projemiz önümüzdeki süreçte bir kar topu gibi büyür ve daha çok kadının hayatına dokunabiliriz.” dedi. MODOKO kadınların üretimini destekliyor ve üretken kadınlar bu bebeklerden elde ettikleri kazancını Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfına bağışlıyor. Siz de destek olmak isterseniz @elizihayaller sayfasını takip edebilirsiniz.
 
zgunbebek.jpg
 
zgunbebek1.jpg
Bu haber toplam 596 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA