• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Esnafın umudu işlerinin açılması
06 Mart 2021 Cumartesi 08:54

Esnafın umudu işlerinin açılması

Coronavirus nedeniyle ülke genelinde uygulanan kısıtlamalardan dolayı uzun zamandır büyük bir mağduriyet yaşayan esnaf, kontrollü normalleşmenin ardından işlerinin açılmasını bekliyor.
Sağlık Bakanlığı’nın paylaştığı haftalık vaka sayıları sıralamasında en iyi üçüncü il konumunda olan Batman, “Mavi Renk” kategorisinde yer alan illerden biri oldu. Normalleşme süreciyle birlikte hafta sonu kısıtlamasının kaldırıldığı kentte esnafın gözü işlerinin açılmasında.
 
Salgın nedeniyle aylardır iş yapamayan esnaf, hafta sonu kısıtlamanın kaldırılmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. Hafta sonu kısıtlamasının kaldırılmasının kendileri için bir umut olduğunu belirten esnaf, bir an önce işlerinin açılmasını beklediklerini ifade etti.
 
“İşlerimizin biraz daha iyi olmasını bekliyoruz”
 
Genel olarak işlerinin düştüğünü dile getiren ayakkabıcı esnafı Murat Erol, “Salgından dolayı yaklaşık bir yıldır işlerimiz düşmüştü. Bunun üzerine hafta sonu yasaklarının da 3 ay sürmesi bizi çok etkiledi. Genelde çalışan çalışmayan herkes hafta sonları çarşıya çıkıp alışverişlerini yapıyorlardı. Bu süreçte sadece yeme içmenin dışında kimsenin işi olmuyordu. Bu yüzden işlerimiz çok etkilendi. Genel olarak işlerimiz çok düşmüş durumda. Şu anda hafta sonu yasakları kalktı. İnşallah işlerimizin biraz daha iyi olmasını bekliyoruz. Hastalığın azalmasıyla millet dışarı çıkarsa alışverişlerin açılmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
“Alınan karardan memnunuz”
 
Hafta sonu kısıtlamasının kalkmasıyla işlerinin açılacağı beklentisi içerisine girdiklerini vurgulayan bir diğer esnaf Abdulkadir Altsoy ise şunları söyledi:
 
“Gerçekten de şu üç aylık süreç içerisinde hafta sonu kısıtlamalarından dolayı esnaf olarak zorluk yaşadık. Bu zorlu süreçten sonra hafta sonu kısıtlamalarının kalkması bizim için bir umut oldu. Esnaf olarak beklentilerimiz var. Bu beklentiler doğrultusunda bu hafta sonunda işlerimizin nasıl olacağını göreceğiz. Hafta sonu kısıtlamalarının kalkması piyasayı nasıl etkileyeceği, esnafa nasıl faydası olacak onu göreceğiz. Esnafın da gözü hafta sonu kısıtlamalarının kalkmasındaydı. Alınan karardan memnunuz ve işlerin açılmasından da ümitliyiz.”
 
“İşlerin açılmasını umutla bekliyoruz”
 
İşlerinin açılmasını ümit ettiklerini söyleyen giyimci esnafı Suphi Şimşek, “Bugün neşemiz gayet yerinde. 3 aydır uyuglanan hafta sonu yasağının kalkmasından memnunuz. İşlerimizin açılmasını ümit ediyoruz. Yaklaşık bir yıldır tüm dünyada olduğu gibi şehrimizde de olan hastalık herkese sıkıntı vermiştir. Özellikle en büyük sıkıntıyı biz esnaflara verdi. İşlerimiz yüzde 80 düştü. Kira derdi, işçi derdi, mal satmama derdi derken bu günlere geldik. Allah’tan temennimiz bu kötü günlerin geçmesidir. Umudumuz hafta sonlarının sürekli açık kalmasıdır. İşlerin açılmasını umutla bekliyoruz.” şeklinde konuştu.
 
“İşlerimiz açılır diye umut ediyoruz”
 
Tek beklentilerinin eskisi gibi işlerinin açılması olduğunu ifade eden esnaf Yusuf Göner de şunları kaydetti:
 
“Yasaklardan sonra işlerimizin açılmasını umutla bekliyoruz. Hafta sonu kısıtlamalarının başladığı üç ay içerisinde bir günde yılbaşı ile beraber 25 gün hafta sonu iş yerimiz kapalı kaldı. Kapalı kaldığımız günler en çok iş yaptığımız günlerdi. Genelde hafta sonları memur ve işçi kesimi dışarı çıkardı, bizde o zaman iş yapardık. Kısıtlamaların kalkmasıyla inşallah işlerimiz açılır diye umut ediyoruz.”(İLKHA)
Bu haber toplam 637 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA