• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ermenistan Ordusu tarafından istifası istenen Paşinyan askerlere seslendi
26 Şubat 2021 Cuma 10:01

Ermenistan Ordusu tarafından istifası istenen Paşinyan askerlere seslendi

Ordunun darbe girişimine ilişkin askerlere seslenen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, görevlerini yapmalarını ve ülkenin sınırlarını korumasını istedi.
Ermenistan ordusu Başbakan Nikol Paşinyan ve hükümetin istifasını istemesi üzerine Paşinyan ordunun çağrısını "ülkede darbe girişimi var" diyerek taraftarlarını toplanma çağırmıştı.
 
Taraflarını meydana çağıran Paşinyan bu kez askerlere seslendi. Paşinyan askerlerin  "işlerini yapmalarını ve Ermenistan sınırlarını savunmalarını" istedi.
 
Meydanda taraflarına hitaben konuşan Paşinyan "Genelkurmay tarafından yapılan duyuru bir askeri darbe girişimidir; halk askeri darbeye izin vermeyecek. Ordumuz bizim ordumuzdur. Pek çok generalin, üstleri tarafından bu açıklamayı yapmaya zorlandığını düşünüyorum. Görev yerlerini terk eden yüksek rütbeli subayların geri dönmelerini ve ülkenin güvenliğini sağlamalarını talep ediyorum. Ermenistan'da halkın gücü bir dakika sorgulanamaz. Size dürüstçe söylemek isterim ki savaştan sonra istifa etmem gerektiğini düşünmedim. Genel olarak düşündüm, çok düşündüm. Ancak benim görevden alınıp alınmayacağıma halk karar vermeli. Erken seçim yapma önerim hala geçerli." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 261 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA