• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erdoğan: Türkiye Mescid-i Aksa saldırıları karşısında asla sessiz ve hareketsiz kalamaz
06 Nisan 2023 Perşembe 09:06

Erdoğan: Türkiye Mescid-i Aksa saldırıları karşısında asla sessiz ve hareketsiz kalamaz

Siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Mescidi Aksa'ya el uzatılması, haremi şerifin kutsiyetinin ayaklar altına alınması bizim kırmızı çizgimizdir.” dedi.
Siyonist işgal rejiminin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Mescidi Aksa'ya el uzatılması, haremi şerifin kutsiyetinin ayaklar altına alınması bizim kırmızı çizgimizdir.” dedi.
 
Erdoğan, Gazi Üniversitesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen iftar programında emeklilerle bir araya geldi.
 
Burada gündeme ilişkin konuşan Erdoğan, işgal rejiminin Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırısına sert tepki gösterdi.
 
Erdoğan, “Sözlerimin başında bu Ramazan ayında da israil polisinin terör ve tehtiş eylemleri ile Mescid'i Aksa'yı ve Filistinli Müslümanları hedef almasından duyduğumuz üzüntüyü ve öfkeyi belirtmek istiyorum. İbadet eden sivillere ses bombalarıyla, joblarla, plastik mermilerle müdahalede bulunmak tam anlamıyla belhüm avallik bir işarettir. Bunun adı zulüm siyasetidir, kan siyasetidir. Türkiye bu saldırılar karşısında asla sessiz ve hareketsiz kalamaz. Mescid'i Aksa'ya el uzatılması, haremi şerifin kutsiyetinin ayaklar altına alınması bizim kırmızı çizgimizdir. Kudüs’e gerektiğinde canları pahasına sahip çıkan Filistinli kardeşlerimiz yalnız değildir. Müslümanların ilk kıblesine yönelik alçak eylemleri ülkem ve milletim adına kınıyor, bu saldırıların bir an önce durdurulması çağrısında bulunuyorum." diye konuştu.
 
Erdoğan, geçen ay yürürlüğe giren emeklilik düzenlemesi ile 2 milyon 250 bin vatandaşı yaş engelinden kurtararak emekli olma imkanı sağladıklarını bildirerek, "Bu vatandaşlarımızın bir kısmı mutlaka kendi işinde veya ücretli olarak çalışmaya devam edecektir. Bir kısmı ise bugün için sakladığı hayallerini gerçekleştirmek üzere yeni bir hayata adım atacaktır. Allah göstermesin ciddi bir rahatsızlığı engeli olmayan insan için yapacak işte uğraşacak hobi de bitmez. Çalışırken olduğu gibi emeklilik döneminizde de sizlerin hep yanında olacağız. Türkiye Yüzyılı'nı sizlerin tecrübesi ile birikimiyle, geniş ufkuyla şekillendireceğiz. Sizler eski Türkiye’yi eski Türkiye’nin yokluklarını yoksunluklarını, krizlerini, acılarını kayıplarını en iyi bilenlersiniz. Ülkemizin 20 yıldır nereden nereye geldiğini belki gençlerimize anlatmakta zorlanabiliyoruz ama sizler bunun canlı şahitlerisiniz. Huzurun güvenin, istikrarın, sahip olduğumuz demokrasi ve kalkınma hazinesinin, eser ve hizmet siyasetinin anlamını yeni nesillere ancak siz izah edebilirsiniz. Eğitimden sağlığa, adaletten emniyete, ulaşımdan enerjiye, sanayiden tarıma, spordan sosyal yardımlara, her alanda ülkemizin asırlık eksikliklerini tamamlayarak bugünlere beraberce getirdik. İnşallah şimdi Türkiye Yüzyılı'nı da birlikte inşa edeceğiz." ifadesini kullandı.
 
Erdoğan, iktidara gelmeden önceden emekli maaşlarının gerçekten çok kötü bir seviyede olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
 
"Hükümete geldiğimizde 66 lira yani o günkü kurla anca 50 dolara tekabül eden emekli maaşı alan insanlarımız var. Türkiye’nin geçtiğimiz 20 yılda sağladığı büyümeden zenginlikten emeklilerimiz de istifade etti. En düşük emekli maaşını son düzenlemeyle 7 bin 500 liraya yani yaklaşık 400 dolara yükselttik. Aynı dönemde asgari ücreti 184 liradan 8 bin 500 liraya, engelli aylığını 25 liradan 2 bin 400 liraya, 65 yaş aylığını yine 25 liradan bin 900 liraya çıkardık. Memur, emekçi ve esnaf sosyal güvenlik kurumlarını tek çatı altında toplayarak hem işlemleri kolaylaştırdık hem hizmet standardı bakımından aradaki uçurumları kapattık. Bir dönem çalışanlarımız gibi emeklilerimiz de fiş fatura toplayarak; hatırlayın vergi iadesi alırdı. Hatırlıyoruz değil mi? Biz bu uygulamayı kaldırarak elde edilen yüzde 4-5 civarındaki geliri de maaşlara ekledik. Tasarruf Teşvik Fonu ve Konut Edindirme Yardımı gibi çalışırken yapılan kesintilerin ödemesini emeklilerimize de yine biz yaptık. Maaşlarımızın yattığı bankaların bunun için sizlere promosyon ödemesi yapmasını temin ettik. Emekli olduktan sonra ticari faaliyette bulunmak isteyen emeklilerimizin aylıklarından yapılan yüzde 15 kesintiyi önce düşürdük sonra tamamen kaldırdık." (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Polis uygulama noktasında kaza: 3 Yaralı
  • MİDYAT'TA ÇOCUKLAR BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLADI
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA