• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Erbaş Kudüs Haftası İstişare Toplantısı’na katıldı
24 Şubat 2021 Çarşamba 10:58

Erbaş Kudüs Haftası İstişare Toplantısı’na katıldı

​Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Yurt Dışındaki Filistinli Alimler Derneğinin düzenlediği Kudüs Haftası İstişare Toplantısı’nda konuştu.
Erbaş, Kudüs'ün, içinde ilk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın bulunduğu mübarek ve etrafı bereketli bir şehir olduğunu belirtti.
 
Yurt Dışındaki Filistinli Alimler Derneğinin öncülüğünde 8-14 Mart tarihlerinin Kudüs Haftası olarak ilan edilmesini önemli bulduğunu ifade eden Erbaş “Kudüs, hiçbirini birbirinden ayırt etmeden iman ettiğimiz bir peygamberler şehridir; Kudüs, içinde ilk kıblemiz bulunan Mescid-i Aksa’nın bulunduğu mübarek ve etrafı bereketli bir şehirdir. Mescid-i Aksa ise Peygamber Efendimizin, yeryüzünde ziyaret edilmesini teşvik ettiği, hayır ve hasenat yapılmasını tavsiye ettiği en önemli üç mescitten biridir.” dedi.
 
Erbaş, Mescid-i Aksa’nın Müslümanları derinden yaralayan bir esaret altında olduğunu belirterek, “Asırlar boyunca Müslümanların idaresi altında barış ve huzur içinde idare edilen Kudüs, ne yazık ki, insani değerleri ve uluslararası hukuku hiçe sayan bir anlayışla, işgalin, zulmün, acı ve gözyaşının hâkim olduğu bir yer haline getirilmiştir.” ifadelerini kullandı.
 
Erbaş, Mescid-i Aksa’ya ve Kudüs'e sahip çıkmanın, bu değerlerin İslam inancındaki önemine dikkat çekmenin ve Filistin halkıyla dayanışma duygularını canlı tutmanın Müslümanlar için önemli bir vazife olduğunu belirtti. Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her sene Miraç gecesi vesilesiyle tüm programlarında Kudüs ve Mescid-i Aksa konusunu gündeme getirdiklerini dile getirdi.
 
Toplantıya, Uluslararası Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ali Karadaği başta olmak üzere İslam ülkelerinden temsilciler katılım sağladı. (İLKHA)
Bu haber toplam 261 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA