• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Epik İspanyol Romanı ‘City of Marvels’, TVye Uyarlanıyor!
20 Şubat 2021 Cumartesi 10:36

Epik İspanyol Romanı ‘City of Marvels’, TV'ye Uyarlanıyor!

Projeyi, El Cid'in arkasındaki yapım ekibi yürütecek.
İçerik grubu iZen, Eduardo Mendoza’nın çok satan İspanyol tarihi romanı “City of Marvels”ı (La Ciudad de los Prodigios) uyarlayacak ve proje altı bölümlük bir mini dizi olarak geliştiriyor. Henüz projeye hiçbir yayıncı veya yayın platformu eklenmedi. iZen ve Zebra Producciones, aynı zamanda bu yıl ikinci sezonu için geri dönecek olan ve başrolünde La Casa de Papel yıldızı Jaime Lorente bulunan Amazon Prime Video tarihi dizisi “El Cid”in arkasında yer alıyor.
 
1986'da yayınlanan ve 14 dile çevrilen "City of Marvels", baş kahraman Onofre Bouvila’nın küçük çaplı bir dolandırıcılıktan İspanya'nın en zengin insanlarından birine dönüşen yolculuğunu anlatıyor. Çok kuşaklı hikaye, 20. yüzyılın başında Barselona'nın sosyal ve kültürel evriminin zeminine dayanıyor.
 
Anlaşma, senaryolu diziler ve uluslararası ortak yapımlar üretmek için 2018 yılında kurulan Barselona merkezli iZen şirketi NewCo Audiovisual tarafından yapıldı. Şirket kısa süre önce Katalan kanalı TV3 ile ortak yapımı olan "Berenàveu a les fosques" adlı TV filminin çekimlerini tamamladı. Katalan yazar Carmen Fernández Villalba (“Servir y Proteger”), NewCo AudioVisual'ın kurucu ortağı ve kreatif direktörü Alexandre Bas tarafından yürütücü yapımcılığı üstlenecek projeye ekleniyor. Bas, "Eser, yalnızca birçok evrensel temaya (aşk, hırs, açgözlülük) değinen muhteşem bir kitap değil, aynı zamanda dünyanın en sevilen ve en ilgi çekici şehirlerinden birinin hikayesi" dedi.
 
iZen, kısa bir süre önce Netflix tarafından, şu anda sanal bir yayın sürecinden geçen ilk İspanyol realite şovu "Insiders"ı yapmak üzere görevlendirildi. Mendoza’nın romanı 20. yüzyılın en iyi romanlarından biri olarak kabul ediliyor ve yapım şirketinin dizinin 21. yüzyılın en büyük televizyon dramalarından biri olacağına olan inancı tam. Roman daha önce Mario Camus tarafından yönetilen, Olivier Martinez ve Emma Suarez'in rol aldığı bir sinema filmine uyarlandı.
 
Kaynak: beyazperde.com
Bu haber toplam 773 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA